Ο Κράσιμιρ Μπαλάκοφ, προπονητής της Εθνικής Βουλγαρίας, η οποία ήρθε στο επίκεντρο για το παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2020 με την Αγγλία, ζήτησε συγγνώμη για τις αντιδράσεις των φιλάθλων. 

Ο πρώην μεγάλος ποδοσφαιριστής της χώρας, υπό το βάρος της διεθνούς κατακραυγής, καταδίκασε τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά των παικτών της Εθνικής Αγγλίας από θερμόαιμους οπαδούς της γειτονικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί πως μετά τον αγώνα ο Μπαλάκοφ προσπάθησε να τα «μπαλώσει» και μάλιστα είχε κατηγορήσει την Αγγλία ότι έχει μεγαλύτερο ρατσιστικό πρόβλημα από τη δική του χώρα, ωστόσο στη συνέχεια τα… γύρισε, αφού δέχτηκε έντονη κριτική.

«Καταδικάζω κάθε μορφή ρατσισμού και οφείλω να απολογηθώ στους Άγγλους για τη συμπεριφορά κάποιων οπαδών μας. Οφείλω να είμαι ξεκάθαρος: Ως προπονητής της Εθνικής Βουλγαρίας θλίβομαι για τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο και αυτές οι συμπεριφορές δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες της χώρας μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέσσερις συλλήψεις για τις ρατσιστικές επιθέσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία της Βουλγαρίας ανακοίνωσε τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, στο πλαίσιο της έρευνας για τα όσα συνέβησαν στο ματς της εθνικής ομάδας κόντρα στην Αγγλία στη Σόφια, για τα προκριματικά του EURO 2020.

Οπαδοί της γειτονικής χώρας επιτέθηκαν με ρατσιστικά συνθήματα και ναζιστικούς χαιρετισμούς κατά των παικτών και αμέσως η εισαγγελία διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας και τη σύλληψη των δραστών.

«Τέσσερα άτομα βρέθηκαν και συνελήφθησαν. Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται και αναμένονται κι άλλες συλλήψεις» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης