Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε νικητής στη μονομαχία του με την ΑΕΚ, που διεξήχθη την Κυριακή στην Τούμπα, για την 18η αγωνιστική της Super League.

Οι περυσινοί νταμπλούχοι επιβλήθηκαν με 1-0 της «Ένωσης», χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 57ο λεπτό, φτάνοντας έτσι στην πρώτη τους επικράτηση σε ντέρμπι στην εφετινή περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό το «τρίποντο» οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 43 βαθμούς και βρίσκονται στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» παρέμειναν στους 31 πόντους.

Για επιθετικό φάουλ του Σφιντέρφσκι στον Βράνιες διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι στο ξεκίνημα της φάσης του πέναλτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ένωση», η οποία είχε δοκάρι στο 71′ με τον Μάνταλο, ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες, λόγω των αποβολών του Χουλτ και του Λιβάγια στις καθυστερήσεις του ντέρμπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Oι «κιτρινόμαυροι» στο ξεκίνημα του ματς πίεσαν ψηλά τους γηπεδούχους, δημιουργώντας τους προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, με την ομάδα του Καρέρα να δείχνει ότι πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά το πρώτο 15λεπτο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και απέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως, από στημένες φάσεις την εστία του Μπαρκα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να ανησυχήσουν τον γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Το πρώτο μισάωρο του ντέρμπι δεν επιφύλασσε κάποια μεγάλη φάση, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γιαννούλης τροφοδότησε τον Μπίσεσβαρ, ωστόσο εκείνος άνοιξε την μπάλα και ο Μπάρκας τον σταμάτησε με προβολή.

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια φάση άξια λόγου, με το 0-0 να είναι μοιραία το σκορ, με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο β’ ημίχρονο, αυξάνοντας την πίεσή τους προς τους «κιτρινόμαυρους» και στο 56ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι.

Ο Χουλτ δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Λημνιό, που έβγαλε τη σέντρα, ο Σφιντέρσκι έκανε τη κίνηση φορ, γυρίζοντας το κορμί του (έχοντας κάνει πιθανότατα φάουλ στον Βράνιες στην υποδοχή της μπάλας), ο Μπάρκας πραγματοποίησε μια σπουδαία επέμβαση και ο Βιεϊρίνια, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ ανατράπηκε από τον Σιμόες, που του τράβηξε παρατεταμένα τη φανέλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός του «δικεφάλου» του Βορρά, ο οποίος νίκησε τον Μπάρκα από την άσπρη βούλα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 57′. 

Μετά το 1-0 του ΠΑΟΚ ο Καρέρα έριξε στο 64ο λεπτό τον Ολιβέιρα στο παιχνίδι, αποσύροντας τον Σαμπανάτζοβιτς, με τον σχηματισμό της Ένωσης να αλλάξει σε 4-2-3-1.

Στο 69ο λεπτό ο Μπίσεσβαρ αστόχησε από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα πολύ άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ «άγγιξε» το 1-1.

Ο Μάνταλος σούταρε, ωστόσο είδε την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι του Ζίφκοβιτς, ο οποίος ενήργησε σωτήρια στη νέα μεγάλη ευκαιρία των «κιτρινόμαυρων» στο 80′, όταν απέκρουσε το σουτ του Ολιβέιρα.

Ενδιάμεσα (75′) οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Κρίστισιτς, αλλά ούτε ο Ισραηλινός ρέφερι, ούτε και ο συμπατριώτης του στο VAR δεν είδαν κάποια παράβαση κι έτσι το παιχνίδι συνεχίστηκε, όπως συνέβη και στο 84′ όταν η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Βαρέλα.

Με την Ένωση να έχει βγει μπροστά, διεκδικώντας το γκολ της ισοφάρισης ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρους και στο 88ο λεπτό λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του, με τον Μπάρκα όμως να λέει «όχι», αποκρούοντας το πλασέ του Λημνιού.

Στο πρώτο των καθυστερήσεων ο Χουλτ ανέτρεψε (ως τελευταίος παίκτης) από πίσω τον Άκπομ, που ήταν σε προφανή θέση για γκολ, και είδε την κόκκινη κάρτα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Λιβάγια αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, με την ΑΕΚ έτσι να ολοκληρώνει το ματς με εννέα παίκτες.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0

Γκολ: 57′ πεν. Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ)

Κίτρινες: Λιβάγια (ΑΕΚ), Κρίστιτσιτς (ΑΕΚ), Λέο Μάτος (ΠΑΟΚ), Μίσιτς (ΠΑΟΚ)

Κόκκινες: 90+2′ Χουλτ (ΑΕΚ), 90+5′ Λιβάγια (ΑΕΚ)

Δοκάρια: 71′ Μάνταλος (ΑΕΚ)

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίφκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Εσίτι, Λημνιός, Βιεϊρίνια (79′ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (87′ Μαουρίτσιο), Σφιντέρσκι (74′ Άκπομ)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Κρίστισιτς, Σαμπανάτζοβίτς (64′ Ολιβέιρα), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Βέρντε (83′ Γιακουμάκης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης