Υπέρ της επιστροφής σε κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τάχθηκαν οι 13 από τις 14 ΠΑΕ της Super League στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με ώρα έναρξης της 11:00, την Τετάρτη (29/4).

Την πρόταση για να συζητηθεί το φλέγον θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έκανε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν η μόνη που ψήφισε λευκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 13 ομάδες και η ΕΠΟ είχαν κοινή άποψη ότι η λύση της κεντρικής διαχείρισης είναι μονόδρομος, με τον Ολυμπιακό να εκφράζει διαφορετική άποψη και να ψηφίζει λευκό. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, επιχειρηματολόγησε, λέγοντας πως «λέμε όχι στην κεντρική διαχείριση όσο υφίστανται τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα Ξάνθης και Βόλου».

Εκτός από τον Ολυμπιακό, οι ΑΕΚ, Ατρόμητος και Πανιώνιος έθεσαν θέμα, ζητώντας να εξαιρεθούν ομάδες που εμπλέκονται σε θέματα πολυιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένου και του Βόλου, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, να παίρνει το λόγο και να απαντά πως «κεντρική διαχείριση σημαίνει πως συμμετέχουν όλοι χωρίς αστερίσκους. Για τα παραπτώματα υπάρχουν πειθαρχικές επιτροπές, όπως άλλωστε και αυτή της Δεοντολογίας».

Η ψηφοφορία είχε ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΕΛ: υπέρ με αστερίσκο στην Ξάνθη

Άρης: υπέρ με αστερίσκο

Αστέρας: υπέρ

ΑΕΚ: υπέρ

Ατρόμητος: υπέρ

Βόλος: υπέρ

Ξάνθη: υπέρ

Ολυμπιακός: λευκό

ΟΦΗ: υπερ

Παναθηναϊκός: υπέρ

Παναιτωλικός: υπέρ

Πανιώνιος: υπέρ με αστερίσκο

ΠΑΟΚ: υπέρ

Λαμία: υπέρ

ΕΠΟ: υπέρ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης