Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της σεζόν 2022-2023 στη Super League, καθώς το βράδυ της Δευτέρας (25/7)  πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Βουλιαγμένης η διαδικασία της ηλεκτρονικής κλήρωσης του προγράμματος του νέου πρωταθλήματος, το οποίο θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 20-21 Αυγούστου.

Μάλιστα στο πλαίσιο της κλήρωσης, παρουσιάστηκε και η επίσημη μπάλα του νέου πρωταθλήματος της Super League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στην πρεμιέρα τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο ΠΑΟΚ θα παίξει στο γήπεδο της Τούμπας με τον Παναιτωλικό, ο Άρης θα φιλοξενήσει τον Λεβαδειακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο Παναθηναϊκός τον Ιωνικό στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Η ΑΕΚ θα ξεκινήσει εκτός έδρας τις υποχρεώσεις της (κατόπιν σχετικού αιτήματος), παίζοντας στη Λαμία με την τοπική ομάδα.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής (20-21 Αυγούστου) περιλαμβάνει τα εξής παιχνίδια:

Άρης – Λεβαδειακός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ατρόμητος – ΟΦΗ

Βόλος – Αστέρας

Ολυμπιακός -ΠΑΣ

Παναθηναϊκός – Ιωνικός

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός

Λαμία – ΑΕΚ

Όσον αφορά στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν αυτό θα διεξαχθεί την 3η αγωνιστική (3-4 Σεπτεμβρίου), με τον Άρη να υποδέχεται τον μεγάλο του αντίπαλο, τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μία εβδομάδα αργότερα θα πραγματοποιηθεί το αθηναϊκό «clasico» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Μάλιστα το εν λόγω ντέρμπι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, δεδομένου ότι η έδρα του «τριφυλλιού» έχει τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές, για όσα συνέβησαν στον τελικό Κυπέλλου.

Από εκεί και πέρα, στην 7η αγωνιστική (8-9 Οκτωβρίου) θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός στην Τούμπα.

Όλα τα ντέρμπι της σεζόν:

Αναλυτικά τα ντέρμπι του πρωταθλήματος

3η Αγωνιστική (3-4/9)

Άρης-ΠΑΟΚ

4η Αγωνιστική (10-11/9)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

5η Αγωνιστική (17-18/9)

Άρης-Ολυμπιακός

6η Αγωνιστική (1-2/10)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

7η Αγωνιστική (8-9/10)

Άρης-ΑΕΚ

8η Αγωνιστική (15-16/10)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

9η Αγωνιστική (22-23/10)

Παναθηναϊκός-Άρης

10η Αγωνιστική (29-30/10)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

11η Αγωνιστική (5-6/11)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

13η Αγωνιστική (12/13-12)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ

16η Αγωνιστική (4/5-1)

ΠΑΟΚ-Άρης

17η Αγωνιστική (7-8/1)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

18η Αγωνιστική (14-15/1)

Ολυμπιακός-Άρης

19η Αγωνιστική (21-22/1)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

20η Αγωνιστική (28-29/1)

ΑΕΚ-Άρης

21η Αγωνιστική (4-5/2)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

22η Αγωνιστική (11-12/2)

Άρης-Παναθηναϊκός

23η Αγωνιστική (18-19/2)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

24η Αγωνιστική (25-26/2)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

26η Αγωνιστική (11-12/3)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Aναλυτικά το πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος:

Η σεζόν 2022-23 της Super League έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου 2022 και να ολοκληρωθεί στις 14 Μαΐου 2023.

Οι πρώτες πέντε αγωνιστικές θα διεξαχθούν μέχρι τη διακοπή για το Nations League, όπου η Ελλάδα αντιμετωπίζει Κύπρο (24/9) και Βόρεια Ιρλανδία (27/9).

Ο πρώτος γύρος (13η αγωνιστική) θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει διακοπή των πρωταθλημάτων, λόγω της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, από τις 21 Νοεμβρίου μέχρι 18 Δεκεμβρίου.

Ο δεύτερος γύρος θα αρχίσει την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, ενώ η ολοκλήρωση της κανονικής σεζόν είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαρτίου και η σέντρα στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα.

 

 

Χαιρετισμός Μαρινάκη με πυρά σε Μπαλτάκο

 

Στο βήμα ανέβηκε πρώτος ο πρόεδρος της Super League 1 και ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξαπέλυσε επίθεση στην ΕΠΟ και στον πρόεδρό της, Τάκη Μπαλτάκο για το θέμα του αρχιδιαιτητή.

«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον. Να βγάλουμε το ποδόσφαιρο από το τέλμα.

Δεν αντέχουμε να βλέπουμε την Ελλάδα να μην συγκαταλέγεται στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Όλοι γνωρίζετε όσα έχουν συμβεί με την ΕΠΟ. Ζει από τα λεφτά που δίνουν οι ομάδες και μας επιτρέπει ασέβεια.

Είδατε πως η πλειοψηφία των ομάδων ήθελε να οργανώσει την επαγγελματική διαιτησία ο κ. Κλάτενμπεργκ αλλά δεν ήθελε η ΕΠΟ. Κάναμε μια σύμβαση με τον κ. Κλάτενμπεργκ. Δεν πρόκειται να συνεχιστεί η οικονομική μας αφαίμαξη από την ΕΠΟ. Έχοντας πάντα το νόμο στο πλευρό μας και σε επικοινωνία με την UEFA και τη FIFA.

Στα έσοδα από το στοίχημα οι ημερομηνίες παίρνουν συνέχεια αναβολές και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί, θα πρέπει εμείς οι ιδιοκτήτες της ομάδας να τα πούμε παραπάνω πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα». 

Νωρίτερα ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ που βρίσκεται στην κλήρωση είπε στις δηλώσεις του:  «Ο νέος πρόεδρος ο κ. Μπαλτάκος αποφάσισε πως δεν ήμουν το κατάλληλο πρόσωπο και θα πάρουν τον κ. Μπένετ. Μετράω μέρες και θα δω αν θα παραμείνω. Κοιτάω το πρότζεκτ με τη Super League και θα δούμε αν μπορεί να υπάρξει επαγγελματική διαιτησία ώστε να παραμείνω σε έναν άλλο ρόλο».

Για τους πολλούς ξένους διαιτητές τόνισε: «Αυτό είχε αποφασιστεί πολύ πριν έρθω. Ακολούθησα αυτό που ήθελε η UEFA. Ήταν ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα».

Για το αν είναι ευχαριστημένος με την περσινή χρονιά είπε:  «Νομίζω πως υπήρχαν λιγότερα λάθη, λιγότερη κριτική, το VAR βοήθησε αλλά και χρησιμοποιήθηκε λιγότερο. Είδαμε το πρωτάθλημα από τη 2 έως την 9η θέση ήταν αρκετά δύσκολο και μικρές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες. Αυτό που είδαμε πέρυσι ήταν οι μικρές ομάδες να κερδίζουν τις μεγάλες. Και επίσης είδαμε μια γυναίκα στη Super League 1». 

Μετά τον πρόεδρο της Super League στο βήμα ανέβηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης. «Εύχομαι η σεζόν 2022-23 να είναι η απαρχή της ανάτασης του δημοφιλέστερου αθλήματος της χώρας μας και να ακολουθηθεί η ολιστική μελέτη που είχαμε συμφωνήσει με τη FIFA και την UEFA, ανέφερε αρχικά και εν συνεχεία αναφέρθηκε σε κάποια μέτρα που πήρε το Υπουργείο προκειμένου να βοηθήσει ώστε να αυξηθούν τα έσοδα των ΠΑΕ και να μειωθούν τα ποσά που δίνονται προς την ΕΠΟ. Κάλεσε μάλιστα την Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να συνταχθεί με το Υπουργείο».  

Εν συνεχεία έφτασε η ώρα των βραβεύσεων:

-Player of the season (παίκτης της σεζόν): Άιας Άοσμαν (Ιωνικός), κατόπιν ανοικτής ψηφοφορίας της Super League.

-Καλύτερο γκολ της σεζόν και βραβειο Fair Play: Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ), για το γκολ στον αγώνα με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το οποίο αφιέρωσε στον αδικοχαμένο φίλο του Άρη, Άλκη Καμπανό.

-Βραβείο Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης: Παραδόθηκε στον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιο Αυγερινό για τις δράσεις που έγιναν στη διάρκεια της περασμένης σεζόν.

-Βραβείο του κορυφαίου παίκτη -βάση βαθμολογίας- στο Fantasy της Super League: Γιούρι Λοντίγκιν (ως παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα).

-Βραβεύτηκε ο 18χρονος Μιχάλης-Κωνσταντίνος Σωμαράκης, παίκτης της Κ19 του ΟΦΗ ο οποίος αρίστευσε και στις Πανελλήνιες που έδωσε στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Βραβεύτηκε ο γιατρός του Ιωνικού, Χρήστος Δάρας, ο οποίος είχε βοηθήσει άμεσα τον Ρομέρο του Βόλου, όταν είχε χτυπήσει στο κεφάλι και είχε χάσει τις αισθήσεις του στον αγώνα της 2ας Απριλίου στο γήπεδο της Νεάπολης.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος και ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης

Οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ στη διαδικασία προεξάρχοντος του διοικητικού της ηγέτη

Πηγαδάκι Μαρινάκη με Κομπότη και Αλαφούζο

Συνομιλία Μαρινάκη με Γκαγκάτση

Oι ισχυροί άνδρες των ΠΑΕ Άρης και Ατρόμητος, Θοδωρής Καρυπίδης και Γιώργος Σπανός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης