Σύσκεψη με αντικείμενο την ομαλή διεξαγωγή των πλέι-οφ της Super League πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/3) στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου, του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκη, του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας. Αχιλλέα Τσιχτή, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, και του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Το «παρών» έδωσαν επίσης εκπρόσωποι των έξι ΠΑΕ που συμμετέχουν στα πλέι-οφ, συγκεκριμένα οι Γιώργος Κοσμάς (ΑΕΚ), Θόδωρος Καρυπίδης (Άρης), Χάρης Γρηγορίου (Βόλος), Κώστας Καραπαπάς (Ολυμπιακός), Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), Γιάννης Παναγιωτίδης, Σπύρος Βλάχος, Δημήτρης Μουστακαλής (Παναθηναϊκός).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Θεοδωρικάκος έθεσε όλους τους εκπροσώπους των ΠΑΕ προ των ευθυνών τους, τονίζοντας ότι είναι κοινή πρόκληση και ευθύνη η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος των τελευταίων ετών και κυρίως, είναι απαίτηση της κοινωνίας η ασφάλεια εντός κι εκτός των αγωνιστικών χώρων, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Η ασφαλής μεταφορά των ομάδων στα γήπεδα

– Πολλαπλασιασμός των προελέγχων για να μην περνούν στους χώρους των γηπέδων επικίνδυνα αντικείμενα

– Οι έλεγχοι στους χώρους του γηπέδου πριν από κάθε αγώνα και

– Οι μετακινήσεις των οπαδών.

«Οφείλουμε όλοι μαζί, σε συνεργασία με τον κόσμο του ποδοσφαίρου, να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την τάξη και την ηρεμία στους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε: «Η Πολιτεία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία, πράττουμε το καθήκον μας και ασφαλώς το ίδιο οφείλουν να κάνουν και οι ΠΑΕ, οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, συνδράμοντας στους ελέγχους και στα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα που έχουμε αποφασίσει, για να μην υπάρξουν φαινόμενα βίας. Το οφείλουμε στον κόσμο που θέλει να χαρεί τους αγώνες, το οφείλουμε στην ελληνική κοινωνία, που ζητάει ηρεμία και ασφάλεια και για αυτό όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: «Με πρωτοβουλία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη σύσκεψη ενόψει των Playoffs. Όλοι θέλουμε καλό ποδόσφαιρο ποιοτικό, δίχως βία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης