Στους ομίλους του Champions League βρίσκονται Μπενφίκα, Γιούνγκ Μπόις και Μάλμε. Η Μπενφίκα άντεξε στην έδρα της Αϊντχόφεν και με ήρωα τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από νωρίς κράτησε το 0-0. Έτσι, χάρη στη νίκη της με 2-1 στο πρώτο ματς, πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους.

Στο 32ο λεπτό ο Λούκας Βερίσιμο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Η Αϊντχόφεν ανέβασε την πίεση, όμως ο Βλαχοδήμος απέκρουσε όπου χρειάστηκε και έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Βουλγαρία, η Λουντογκόρετς βρήκε τα δύο γκολ, διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στη Σουηδία, με τους Νεντιάλκοφ (10’) και Σωτηρίου (60’ πεν.). Όμως, το φάουλ του Μπιρμάντσεβιτς (42’) άφησε τους Βούλγαρους εκτός ομίλων. Παρά την νίκη με 2-1, η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League, πιθανότατα μαζί με τον Ολυμπιακό, τον οποίο απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο.

Με δύο νίκες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-3), η Γιουνγκ Μπόις ανήκει στο κλαμπ των «ισχυρών» από το βράδυ της Τρίτης (25/8). Οι Ελβετοί προηγήθηκαν στο 4ο λεπτό με τον Τσέσιγκερ, με τους Ούγγρους να μην τα παρατούν, να προηγούνται με 2-1 με γκολ των Ουίνγκο (18’) και Μαέ (27’), αλλά στο β΄ μέρος οι φιλοξενούμενοι βρήκαν απαντήσεις με τους Φάσναχτ (56΄) και Μαμπιμπί (90΄ + 3΄). Η ομάδα της Ελβετίας είχε και χαμένο πέναλτι στο 71ο λεπτόό με τον Σιεμπατσιέ.

Στη φάση των ομίλων του Champions League… περιμένουν ήδη οι Τσέλσι (κάτοχος του τίτλου), Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ (Αγγλία), Βιγιαρεάλ (κάτοχος του Europa League), Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Σεβίλη (Ισπανία), Μπάγερν Μονάχου, Λειψία, Ντόρτμουντ, Βόλφσμπουργκ (Γερμανία), Ίντερ, Μίλαν, Αταλάντα, Γιουβέντους (Ιταλία), Λιλ, Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Πόρτο (Πορτογαλία), Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Μπριζ (Βέλγιο), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Άγιαξ (Ολλανδία) και Μπεσίκτας (Τουρκία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

Τα πλέι οφ:

Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-0 (1-2)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Μάλμε (Σουηδία) 2-1 (0-2)

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 2-3 (2-3)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Μονακό (Γαλλία) 25/8 (1-0)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) 25/8 (0-3)

Μπρόντμπι (Δανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 25/8 (1-2)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης