Το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα της Σέφιλντ μέσα σε μία εβδομάδα είναι ο Όλι Μπερκ. Ο 23χρονος Σκοτσέζος διεθνής που ανήκε στη Γουέστ Μπρομ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο στη Σέφιλντ, την ώρα που, στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο ομάδων, παραχωρήθηκε από τη Σέφιλντ στη Γουέστ Μπρομ ο 25χρονος Άγγλος επιθετικός, Κάλουμ Ρόμπινσον.

Ο τεχνικός της Σέφιλντ, Κρις Ουάιλντερ, μπορεί να… τρίβει πλέον τα χέρια του από ικανοποίηση, έχοντας στην ομάδα του το δίδυμο από την Ντέρμπι Κάουντ, Τζέιντεν Μπογκλ και Μαξ Λόου, αλλά και τον Ίθαν Αμπάντου από την Τσέλσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Όλι Μπερκ αγωνιζόταν, υπό μορφή δανεισμού από τη Γουέστ Μπρομ, στην ισπανική Αλαβές τη σεζόν που πέρασε (2019-20), έχοντας 32 συμμετοχές στη La Liga. Τον Ιανουάριο του 2019 η Γουέστ Μπρομ τον είχε παραχωρήσει για πρώτη φορά δανεικό, στην ομάδα της πατρίδας του, τη Σέλτικ, με τη φανέλα της οποίας είχε 19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλήματος Σκοτίας.

Από τη Γουέστ Μπρομ, ο Όλι Μπερκ αποκτήθηκε το 2017 για 15 εκατ. λίρες καταρρίπτοντας το δικό του ρεκόρ ως η πιο ακριβή μεταγραφή Σκοτσέζου ποδοσφαιριστή στην ιστορία. Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν τα 13 εκατ. λίρες ως κόστος μεταγραφής του από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στη Λειψία, στις 28 Αυγούστου 2016, με πενταετές συμβόλαιο.

Ο Μπερκ ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στη Νότιγχαμ Φόρεστ, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του το 2014 σε ηλικία 17 ετών. Στην Εθνική Σκοτίας, ο Μπερκ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του απέναντι στη Δανία το 2016, ενώ σημείωσε το πρώτο γκολ του με τα χρώματα της πατρίδας του απέναντι στην Κύπρο το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης