Για τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος στο τραπέζι με τους εκπροσώπους των FIFA και UEFA στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη (25/2) συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένονται στην ελληνική πρωτεύουσα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής (Αλεξάντερ Τσέφεριν) και ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας (Γκρεγκ Κλαρκ), προσκεκλημένοι της κυβέρνησης που επιζητεί τη σύναψη ποδοσφαιρικού μνημονίου με τις δύο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι γνωστό, η ελληνική πολιτεία θέλει να προσθέσει στην ατζέντα των συζητήσεων και άλλα θέματα εκτός από την αντιμετώπιση της βίας και τους χειραγωγημένους αγώνες. Από τη σημερινή προπαρασκευαστική συνάντηση Γεραπετρίτη – Γραμμένου δεν διέρρευσε κάποια πληροφορία, εικάζεται όμως ότι κουβέντα έγινε και γι΄ αυτά τα θέματα, που θεωρούνται «λεπτά».

Μια ανεξάρτητη διαιτησία, που θα λειτουργεί στους κόλπους των FIFA – UEFA, όπως και η αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην Ομοσπονδία είναι τα θέματα που η πολιτεία έχει καταστήσει γνωστό ότι θα θέσει στις ποδοσφαιρικές συνομοσπονδίες.

Θέματα που δεν αγγίζουν απλώς, αλλά βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα του ποδοσφαιρικού αυτοδιοίκητου και για τις όποιες αλλαγές, απαιτείται τόσο η συναίνεση των ποδοσφαιρικών συνομοσπονδιών, όσο και μια μεγάλη πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης