Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, δήλωσε ότι οι παίκτες του είναι «πρότυπα», απαντώντας στη «διαμάχη» σχετικά με την απόφαση της ομάδας να γονατίζει πριν από τους αγώνες (σ.σ. όπως θα συμβαίνει και στο Euro 2020), σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού.

«Οι παίκτες μας είναι πρότυπα» έγραψε ο Άγγλος προπονητής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρόσθεσε: «Και έξω από το γήπεδο πρέπει να αποδεχθούμε ότι μπορούν να παίξουν ρόλο στην κοινωνία. Πρέπει να τους δώσουμε την αυτοπεποίθηση να υπερασπιστούν τους συμπαίκτες τους και τα θέματα που τους ενδιαφέρουν. Ποτέ δεν πίστευα ότι πρέπει να μιλάμε μόνο για το ποδόσφαιρο. Είναι καθήκον τους να συνεχίσουν να αλληλεπιδρούν με το κοινό σε ζητήματα όπως η ισότητα, η ένταξη και η φυλετική αδικία, λαμβάνοντας παράλληλα τον λόγο για να βοηθήσουν, να θέσουν τις συζητήσεις στο τραπέζι και να ευαισθητοποιήσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι γνωστό, οι παίκτες της Premier League γονατίζουν πριν από τους αγώνες, από τότε που ο Τζορτζ Φλόιντ, ένας μαύρος, σκοτώθηκε από έναν λευκό αστυνομικό στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ επικρίθηκε από μερίδα φιλάθλων στο Μίντλεσμπρο όταν γονάτισαν πριν τους φιλικούς με την Αυστρία (1-0) και τη Ρουμανία (1-0) την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι αποδοκιμασίες καλύφθηκαν από τα χειροκροτήματα των υπόλοιπων θεατών.

«Εάν δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό (σ.σ. η γονυκλισία) και την αιτία πίσω από αυτό, είναι πραγματικά απογοητευτικό» σχολίασε ο Ραχίμ Στέρλινγκ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «talkSPORT», ενώ ο Λουκ Σο επισήμανε: «Μιλήσαμε γι΄ αυτό και όλοι μαζί επιλέξαμε τι θέλαμε να κάνουμε. Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να γονατίζουμε. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, πιστεύουμε σε αυτό και δεν θα σταματήσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης