Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Χιλής (FFCH) κατέθεσε προσφυγή στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), κατά της απόφασης της FIFA να επιτρέψει στον Ισημερινό να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παρά τους ισχυρισμούς ότι αγωνίστηκε ένας παίκτης που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις.

Η FIFA νωρίτερα αυτό το μήνα απέρριψε την έφεση για τον παίκτη του Ισημερινού, Μπάιρον Καστίγιο, για τον οποίο η Χιλή είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε δικαίωμα να παίξει στα προκριματικά, επειδή γεννήθηκε στην Κολομβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καστίγιο έπαιξε σε οκτώ από τα προκριματικά παιχνίδια του Ισημερινού-συμπεριλαμβανομένων δύο φορές εναντίον της Χιλής- για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ο Ισημερινός κατέλαβε την τέταρτη θέση, ενώ η Χιλή τερμάτισε έβδομη. 

Το CAS έκανε γνωστό επίσης ότι έχει δεχθεί επίσης, προσφυγή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Περού (FPF). Το -πέμπτο- Περού έχασε την τελευταία θέση (τέταρτη) για απευθείας πρόκριση, αλλά προκρίθηκε στα playoffs, όπου έχασε από την Αυστραλία.

«Η προσφυγή που κατατέθηκε από τη FPF απευθύνεται στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ισημερινού (FEF) και τη FIFA. Η FPF ζητά να αποκλειστεί ο Ισημερινός από το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022 και να αντικατασταθεί από το Περού, το οποίο ακολουθεί στη βαθμολογία», ανέφερε το CAS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η FFCH (Χιλή) ζητά από την CAS να αποφανθεί ότι ο παίκτης δεν ήταν κατάλληλος για τους οκτώ αγώνες που έγιναν στα προκριματικά, κηρύσσοντας αυτούς τους αγώνες ως άκυρους και τοποθετώντας τη Χιλή στην 4η θέση στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Νότιας Αμερικής.»

Η απόφαση αναμένεται μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, δέκα μέρες πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Ισημερινό να έχει προγραμματιστεί να αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα το Κατάρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης