Η Ολυμπιακή ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον προημιτελικό «θρίλερ» του «Yokohama Stadium», επικρατώντας της Ολλανδίας με 4-2 στα πέναλτι, καθώς τόσο η κανονική διάρκεια, όσο και η παράταση είχαν λήξει 2-2.

Η ολλανδική ομάδα προηγήθηκε με την Μεντέμια στο 18ο λεπτό και στη συνέχεια οι Αμερικανίδες πήραν το έλεγχο του ματς και κατάφεραν να γυρίσουν το σκορ μέσα σ’ ένα τρίλεπτο, με τα γκολ των Μιβάις (28′) και Γουίλιαμς (31′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «οράνιε» μπόρεσαν να ισοφαρίσουν στο 54′ και πάλι με την Μεντέμια, οδηγώντας το ματς στην παράταση, όπου και εκεί δεν άλλαξε το σκορ, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Αμερικανίδες ήταν πιο ψύχραιμες και πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά.

Νωρίτερα, μόνο για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε η Ολυμπιακή Ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Σουηδίας στον προημιτελικό με την διοργανώτρια Ιαπωνία, φτάνοντας τελικά στη νίκη με 3-1 και στην πρόκριση στους «4» του Ολυμπιακού τουρνουά.

Οι Σουηδέζες -που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο- προηγήθηκαν στο «Saitama Stadium» στο 7’ με την Έρικσον. Η Ιαπωνία ισοφάρισε στο 23’ με την Τανάκα, όμως η ομάδα της Σκανδιναβίας ήταν πολύ καλύτερη στο δεύτερο 45λεπτο και με τα δύο γκολ των Μπλακστένιους (53’) και Ασλάνι (68’, πέν.) πήρε μία «σβηστή» πρόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ολυμπιακή Ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Αυστραλίας ήταν η μεγάλη νικήτρια στον προημιτελικό «θρίλερ» του «Ibaraki Kashima Stadium», επικρατώντας της Μ. Βρετανίας με 4-3 στην παράταση. Οι Αυστραλές προηγήθηκαν στο 35’ με την Κένεντι, όμως δύο γκολ της Έλεν Γουάιτ στο 57’ και στο 66’ έφεραν τα πάνω-κάτω για τη Μ. Βρετανία. Στο 89’ η Κερ έφερε το ματς στα ίσα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Η Αυστραλία πήρε νέο προβάδισμα, δύο τερμάτων αυτή τη φορά, με τα γκολ των Φάουλερ (103’) και Κερ (106’) και το μόνο που κατάφεραν οι Βρετανίδες (που έχασαν και πέναλτι με την Γουάιρ στο 101’) ήταν να μειώσουν στο 115’ με το τρίτο γκολ της Γουάιτ.

Στο πρώτο ματς της ημέρας, μετά το Ρίο (2016) -και τον νικηφόρο μικρό τελικό (2-1)- η Ολυμπιακή Ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του Καναδά έκανε εκ νέου το… θαύμα της, αποκλείοντας τη Βραζιλία με 4-3 στα πέναλτι στην προημιτελική φάση του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο «Miyagi Stadium» στην κανονική διάρκεια του αγώνα και στην παράταση με τις Βραζιλιάνες να χάνουν πάρα πολλές ευκαιρίες. Στη διαδικασία των πέναλτι ο Καναδάς έχασε το πρώτο χτύπημα με την Σινκλέρ, όμως στο τέλος «μίλησε» η γκολκίπερ του Καναδά, Στέφανι Λάμπε που απέκρουσε τα πέναλτι των Αντρέσε και Ραφαέλε, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα της με 4-3.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης