Η Ολυμπιακή ομάδα ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας προκρίθηκε πρώτη και χωρίς βαθμολογική απώλεια στα προημιτελικά του τουρνουά ανδρών. Για την 3η αγωνιστική του Α` ομίλου, οι «οικοδεσπότες» συνέτριψαν τους Γάλλους με 4-0 (Κούμπο 27`, Σακάϊ 34`, Μιγιόσι 70`, Μαέντα (90`+1`) και ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην πρώτη φάση με εννέα βαθμούς και τέρματα 7-1.

Την δεύτερη θέση στον όμιλο, κατέλαβε το Μεξικό, που επικράτησε 3-0 της Νότιας Αφρικής (Βέγκα 18`, Ρόμο 45`, Μαρτίν 60`) και ακολούθησε τους Ιάπωνες στην «φάση των 8».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ισόπαλες χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Ρουμανία και Νέα Ζηλανδία (0-0), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών του Τόκιο, στο ματς που διεξήχθη στο «Sapporo Dome». Και οι δύο ομάδες συγκέντρωσαν από τέσσερις βαθμούς στη βαθμολογία του ομίλου και οι Νεοζηλανδοί πήραν την πρόκριση στους «8» του Ολυμπιακού τουρνουά με καλύτερη διαφορά γκολ.

Η ομάδα ανδρών ποδοσφαίρου της Νότιας Κορέας εξασφάλισε την πρόκριση της στην επόμενη φάση των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο, καθώς στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου του τουρνουά, επικράτησε εύκολα της Ονδούρας με το εντυπωσιακό 6-0. Το παιχνίδι έγινε στο στάδιο της Γιοκοχάμα και η Νότια Κορέα είχε τον απόλυτο έλεγχο και πήρε άνετα τη σαρωτική νίκη με τα γκολ των Χβανγκ (12′ πεν., 45′, 52′), Γον (19′ πεν.), Κιμ (64′) και Λι (82′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης