Αμετακίνητος στην απόφασή του να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή των μέτρων που έχουν ληφθεί σχετικά με την ποσοστιαία-αριθμητική παρουσία του κόσμου στις εξέδρες των γηπέδων παρέμεινε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την αντιπροσωπεία της Σούπερ Λιγκ.

Παράλληλα, όμως, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα επανεξετάσει την αύξηση της πληρότητας των γηπέδων μετά τις 16 Ιανουαρίου εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από πλευράς της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ο πρόεδρός της Γιώργος Μποροβήλος, οι αντιπρόεδροι των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Ατρομήτου Γιώργος Κοσμάς, Κώστας Καραπαπάς και Κάτια Κοξένογλου αντίστοιχα, οι οποίοι του κατέθεσαν τις προτάσεις των ΠΑΕ για την άρση του μέτρου του 10% της χωρητικότητας ή των 1.000 φιλάθλων μάξιμουμ.

Ωστόσο, από τη στιγμή που οι προτάσεις τους δεν έγιναν δεκτές, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επόμενη κίνηση του προεδρείου της Σούπερ Λίγκ, με το ενδεχόμενο της λήψης απόφασης για την αναβολή της προσεχούς αγωνιστικής να φαντάζει αρκετά πιθανό.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«H υγειονομική κατάσταση της χώρας μάς υποχρέωσε να πάρουμε κάποια περιοριστικά μέτρα που έχουμε αντίληψη, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία, ειδικώς στη λειτουργία του ποδοσφαίρου, γιατί εκεί είναι τα πιο μαζικά κοινά. Έχουμε αντίληψη ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ως προς τη λειτουργία. Αυτό που ζητήσαμε είναι ότι από την πλευρά της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί η πολιτική απόφαση γι’ αυτό το πρώτο 15ήμερο που παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας», επισήμανε αρχικά κι ακολούθως άφησε «ανοικτό παράθυρο» για την επανεξέταση του αιτήματος των ΠΑΕ, λέγοντας:

«Ωστόσο, επειδή υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από τη Σούπερ Λιγκ για τον τρόπο λειτουργίας του πρωτοκόλλου που θα τηρούνται και τα μέτρα και παράλληλα θα μπορεί να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η διαδικασία του πρωταθλήματος, από την πλευρά μου δεσμεύτηκα ότι θα πάρω αυτές τις προτάσεις το επόμενο διάστημα να τις επεξεργαστούμε μαζί με τον συναρμόδιο υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Κι αν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εκείνο το διάστημα, η βούλησή μας είναι να ξανανοίξουν τα γήπεδα με τρόπο που θα προστατεύεται η δημόσια υγεία, αλλά αντίστοιχα θα μπορεί να λειτουργεί και η διαδικασία του πρωταθλήματος».

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε κι απ’ τους φιλάθλους των ομάδων να κάνουν υπομονή για ένα 15ήμερο, διάστημα στο οποίο θα γίνει επεξεργασία των προτάσεων της Λίγκας.

«Θεωρούμε λοιπόν ότι και οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν μία υπομονή αυτό το 15ήμερο. Είναι πάρα πολύ σημαντική η εικόνα της χώρας στο επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά πράγματι υπάρχουν θετικές προσεγγίσεις από τη Λίγκα ότι μπορεί να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο και με εμβολιασμένους και με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και με συγκεκριμένες χωρητικότητες που θα είναι πιο ρεαλιστικό. Περιμένουμε τη συγκεκριμένη πρόταση απ’ τη Λίγκα, θα γίνουν οι παρατηρήσεις και σίγουρα μέσα σε αυτό το 15ήμερο θα τις επεξεργαστούμε. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, από την πλευρά της κυβέρνησης σε αυτό το πλαίσιο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων δεν θα υπάρξει αλλαγή, αλλά εξετάζουμε, στον βαθμό που το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, να υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά τις 16/1. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης