Ο Πελέ λίγο πριν από τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την επίτευξη του 1000ού γκολ μίλησε για όλους και για όλα στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta Dello Sport», αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι εκείνος που θα ήθελε να αγωνιστεί δίπλα του δεν είναι άλλος από τον Λιονέλ Μέσι.

Την ερχόμενη Τρίτη, 19 Νοεμβρίου, συμπληρώνονται 50 χρόνια από το 1000ό γκολ του «βασιλιά». Ήταν 22.15, όταν στο 74ο λεπτό της συνάντησης Σάντος-Βάσκο ντα Γκάμα, ο Πελέ με πέναλτι νικούσε τον Αντράντα και έγραφε ιστορία στο Maracana.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν και έχω κάποια προβλήματα με την υγεία μου, νιώθω καλά. Αλλά είναι σαν ο Θεός να μου ζητάει τον λογαριασμό» είπε ο 79χρονος (από τις 23/10) Βραζιλιάνος, ο οποίος παραδέχθηκε πως ο Τζιοβάνι Τραπατόνι είναι ο καλύτερος αμυντικός που βρέθηκε απέναντί του: «Ο Τραπατόνι ήταν ο καλύτερος αμυντικός που έχω αντιμετωπίσει, αμείλικτος και σωστός, όχι σαν τους Άγγλους ή του Αργεντινούς. Πόσες κλοτσιές μού έδιναν…».

Ο Πελέ, μολονότι αναγνώρισε ότι θαυμάζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και ελπίζει ότι ο Νεϊμάρ θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, αν μπορούσε να παίξει δίπλα σε ένα από τα σημερινά αστέρια, θα ήθελε να αγωνιστεί μαζί με τον Λιονέλ Μέσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης