Την πρώτη του νίκη στα πλέι της Super League πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με ανατροπή 3-1 του ΟΦΗ στην Τούμπα, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Άκπομ στις καθυστερήσεις, που καταλογίστηκε μέσω του VAR. Οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ με τον Νέιρα στο 49’, ενώ ο νεαρός Τζόλης ισοφάρισε στο 55’ για τον ΠΑΟΚ, σημειώνοντας το παρθενικό του γκολ. Το 3-1 διαμόρφωσε στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καντουρί.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μέτριο ξεκίνημα έκανε ο ΠΑΟΚ που έδειξε νωχελικός και μάλλον κουρασμένος, απέναντι σε έναν ΟΦΗ πιο δραστήριο και αρκετά επιθετικό.

Η πρώτη αξιόλογη επίθεση των γηπεδούχων ήρθε στο 20′ με τον Λάμπρου να στέλνει σέντρα όπου ο Νάστος κέρδισε την μπάλα μπροστά από τον Άκπομ. Ο ΟΦΗ έδειξε τα δόντια του στο 28′ με καλή εκτέλεση φάουλ του Νέιρα, που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Με την πρόοδο του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να αναπτύξει επιθετικό παραγωγικό παιχνίδι, χωρίς επιτυχία, ενώ ο ΟΦΗ σαν ρυθμιστής αρκούνταν στο λευκό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 40′ έγινε η πρώτη σημαντική φάση του αγώνα και πολύ καλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Από κεφαλιά του αρχηγού σήμερα, Μάτος, στην περιοχή του ΟΦΗ κι ενστικτώδη απόκρουση του Ουάλι, ο Ελ Καντουρί από πολύ κοντά με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα με το κεφάλι στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 44′ ο Άκπομ έχασε μια ακόμα πολύ καλή ευκαιρία στο κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου, όπου ο ΠΑΟΚ έδειξε σημεία ανάκαμψης με αγωνιστική πίεση και επιθετικότητα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΟΦΗ έριξε τη δική του «χειροβομβίδα». Στο 49′ ο Νέιρα πλάσαρε μετά από τυφλή απόκρουση του Πασχαλάκη και σκόραρε το 1-0 στην άδεια Τούμπα. Η φάση ξεκίνησε με σουτ του Στάικου, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έδιωξε αλλά όχι στα πλάγια και ο ΟΦΗ με τον Νέιρα πήρε προβάδισμα.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι ασυνάρτητος, ασύνδετος και με τις αλλαγές που έγιναν στο 55′ προσπάθησε να ανακάμψει. Στο 57΄ο νεοεισελθών Χρήστος Τζόλης ισοφάρισε με δυνατό σουτ από κοντά, μετά από ωραία σέντρα του Γιαννούλη, το γκολ αρχικά ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού Δημόπουλου αναίτια, σαν οφσάιντ αλλά το VAR, αποκατέστησε την δικαιοσύνη κι έγινε το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ μετά την ισοφάριση πήρε… κίνηση και κάποιο ρυθμό και στο 67′ δυνατό γωνιακό σουτ του Ελ Καντουρί, έδιωξε σε κόρνερ δύσκολα ο Ουάλι. Σταδιακά ο Δικέφαλος ανέβασε την απόδοσή του, απέκτησε κινητικότητα, έφτασε σε κάποιες περιπτώσεις στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις όμως ο ΟΦΗ κρατούσε το 1-1. Στο 86′ δυνατό σουτ του Μαουρίσιο έδιωξε σε κόρνερ ο Ουάλι.

Στο 90΄ ο ρέφερι, με τη συνδρομή του VAR, καταλόγισε πέναλτι στην ανατροπή του Άκπομ εκτός φάσης από τον Νάστο, την εκτέλεση ανέλαβε ο Άγγλος επιθετικός που με εύστοχο χτύπημα έκανε το 2-1. Στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Καντουρί με δυνατό σουτ πέτυχε το 3-1, δίνοντας έκταση σε μια μέτρια εμφάνιση της ομάδας του.

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-1 (PAOK TV)

Γκολ: 49′ Νέιρα (ΟΦΗ), 58′ Τζόλης (ΠΑΟΚ), 90′ +1 Άκπομ (ΠΑΟΚ), 90’+ 10 Καντουρί.

40′ δοκάρι ο Καντουρί

Κίτρινες κάρτες: Τζόλης, Καντουρί – Μπράουν, Βίκτορ, Νάστος, Νέιρα

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος (76′ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (76′ Μαουρίτσιο), Καντουρί, Λημνιός (69′ Στοχ), Λάμπρου (55′ Τζόλης), Μπίσεσβαρ (55′ Σφιντέρσκι), Άκπομ.

ΟΦΗ: Γουάιλι, Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (64′ Δεληγιαννίδης), Στάικος (83′ Νοικοκυράκης), Βίκτορ, Νέιρα (90’+5 Μάνος), Βαζ (64′ Ναμπί), Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης