Η Ρόουζ Νατίκε Λοκονιέν ήταν η σημαιοφόρος της Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων στους Αγώνες του Ρίο το 2016. Η δρομέας των 800 μέτρων επέστρεψε στο στρατόπεδο προσφύγων της Κακούμα στην Κένυα, αλλά εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς του επόμενου έτους (2021) στο Τόκιο.

«Ως πρόσφυγες και ως αθλητές, πρέπει να είμαστε δυνατοί και να μη χάνουμε ποτέ την ελπίδα μας, γιατί ακόμα και στην κανονική ζωή θα αντιμετωπίσουμε κάποιες δυσκολίες. Μερικές δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μας μπορεί να διαρκέσουν χρόνια. Έτσι, εάν έχετε έναν στόχο, πρέπει πάντα να παραμείνετε συγκεντρωμένοι σε αυτόν, παρά την τρέχουσα κατάσταση. Κρατήστε ζωντανά τα όνειρά σας και την ελπίδα. Ποτέ μη χάσετε την ελπίδα, συνεχίστε την προπόνηση. Αυτή η πανδημία μάς χτύπησε σκληρά, αλλά θα τελειώσει» είναι το μήνυμα της 25χρονης αθλήτριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρόουζ Νατίκε Λοκονιέν, που κατάγεται από το Νότιο Σουδάν, διαμένει μόνιμα στο στρατόπεδο προσφύγων στη νοτιοδυτική Κένυα και το 2016 επιλέχθηκε από τη ΔΟΕ να αποτελέσει μέλος της πρώτης ομάδας προσφύγων η οποία συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Πήρε μέρος στα προκριματικά των 800μ. και κατετάγη 7η στη σειρά της με 2:16.64. Στην Κένυα προπονείται με την άλλοτε σπουδαία αθλήτρια των αποστάσεων Τέγκλα Λορούπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης