Με το βραβείο του κορυφαίου παίκτη του μήνα στο ολλανδικό πρωτάθλημα «εξαργύρωσε» ο Γιώργος Γιακουμάκης τις σπουδαίες εμφανίσεις του τον Ιανουάριο. Με έντεκα τέρματα σε έξι αγώνες της Φένλο, ο Έλληνας επιθετικός κατέγραψε τον πιο παραγωγικό μήνα στην Eredivisie από το 1985, όταν ο θρυλικός Μάρκο Φαν Μπάστεν είχε πετύχει δώδεκα γκολ σε έναν ημερολογιακό μήνα με τη φανέλα του Άγιαξ.

«Το έμαθα την επόμενη ημέρα. Αν ήξερα το ακριβές ρεκόρ, θα σκοτωνόμουν ως τα τελευταία λεπτά για να το ισοφαρίσω. Αλλά και με τα 11 γκολ είμαι πολύ κοντά και είναι περήφανος γι΄αυτό», δήλωσε ο 26χρονος σέντερ φορ, παραλαμβάνοντας το βραβείο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιακουμάκης αποκάλυψε μάλιστα ότι, κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, υπήρξε πρόταση να μετακομίσει στη Νότια Κορέα, όμως η προοπτική αυτή δεν τον συγκίνησε καθόλου. «Τα λεφτά δεν είναι το παν. Θέλω να παίζω σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη και επίσης να συνεχίσω να παίζω με την Εθνική Ελλάδας» τόνισε ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε ως ένα από τα πιο σημαντικά γκολ της καριέρας του το παρθενικό του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, στο φιλικό του περασμένου Νοεμβρίου με την Κύπρο.

Τα 21 γκολ που έχει σημειώσει συνολικά ο Γιακουμάκης από το ξεκίνημα της σεζόν είναι τα περισσότερα που έχουν σημειωθεί στις πρώτες 20 αγωνιστικές του ολλανδικού πρωταθλήματος από την περίοδο 1956-57. «Στόχος μου είναι να σκοράρω σε κάθε αγώνα» κατέληξε ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης