Δύο «βαριά» ονόματα της παγκόσμιας διαιτησίας προτάθηκαν από την UEFA για τη θέση του νέου προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ, κατά τη διάρκεια της σημερινής πρώτης τηλεδιάσκεψης της «ομάδας εργασίας», που συστήθηκε για το σκοπό αυτό μετά από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία πρότεινε στους Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου ως πιθανούς διαδόχους του Μέλο Περέιρα, είτε τον Άγγλο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, είτε τον Σουηδό Πέτερ Φρέιντφελτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμφότεροι υπήρξαν επί σειρά ετών κορυφαίοι διαιτητές, με συμμετοχές σε τελικές φάσεις Μουντιάλ και EURO, ενώ ο Κλάτενμπεργκ «σφύριξε» μεταξύ άλλων τον τελικό του Champions League το 2016 και ο Φρέιντφελτ τον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2008.

Οι δύο υποψήφιοι θα περάσουν από την αξιολόγηση της «ομάδας εργασίας» και η τελική εκλογή του νέου προέδρου της ΚΕΔ θα γίνει την προσεχή Παρασκευή (17/7), με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των εκπροσώπων των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ.

Στις συζητήσεις συμμετέχουν, εκ μέρους της ΑΕΚ ο α΄ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μηνάς Λυσάνδρου, εκ μέρους του Ολυμπιακού η γενική διευθύντρια Ευαγγελία Σουλούκου, εκ μέρους του Παναθηναϊκού ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Αλαφούζος και εκ μέρους του ΠΑΟΚ ο α΄ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην «ομάδα εργασίας» μετέχουν επίσης οι πρόεδροι της ΕΠΟ και της Super League, Βαγγέλης Γραμμένος και Λεωνίδας Μπουτσικάρης, αντίστοιχα, καθώς και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA, Πετρ Φούσεκ, ως παρατηρητής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης