Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, πρόεδρος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ανακοίνωσε την Μ. Παρασκευή (30/04) ότι θα συμμετάσχει κι ίδιος στο κάλεσμα για μποϊκοτάζ των κοινωνικών δικτύων, που ξεκίνησαν οι σύλλογοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις ρατσιστικές προσβολές που υπέστησαν οι ποδοσφαιριστές τους.

«Ως πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας, συμμετέχω σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα το σαββατοκύριακο», δήλωσε στο Twitter ο 38χρονος πρίγκιπας, δεύτερος στη διαδοχή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περασμένο Σάββατο (24/04), οι αγγλικοί σύλλογοι ανακοίνωσαν το συνολικό αποκλεισμό απ’ τα κοινωνικά δίκτυα της αγγλικής ομοσπονδίας, της Premier League και των ομάδων δεύτερης κατηγορίας, μαζί με τη γυναικεία Super League, από τις 14:00 της Παρασκευής (30/04) έως και τις 22:59 της Δευτέρας (03/05).

Αυτή η δράση –στην οποία θα συμμετάσχει όπως ενημέρωσε και η UEFA- κατά την οποία όλοι οι φορείς του αγγλικού ποδοσφαίρου» θα κλείσουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook, το Twitter και το Instagram», έρχεται «…ως απάντηση στη συνεχιζόμενη και συνεχή κακοποίηση που δέχονται στο διαδίκτυο παίκτες και πολλά άλλα άτομα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο», διευκρίνισε το η αγγλική ομοσπονδία.

Στις 11 Φεβρουαρίου, σε μια ανοιχτή επιστολή προς τον επικεφαλής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ και τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αξιωματούχοι του αγγλικού ποδοσφαίρου ζήτησαν δράση «για λόγους απλής ανθρώπινης ευπρέπειας». Το Twitter, ωστόσο, απάντησε ότι δεν σκοπεύει να λογοκρίνει σχόλια από ανώνυμους λογαριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης