Του Ανδρέα Αθανασούλη

Έλληνας επιθετικός, 24 ετών, με μόνιμη κατοικία τη Γαλλία ψάχνει σύλλογο. Ο Ευθύμης Κουλούρης έχει χάσει την θέση του στο βασικό σχήμα της Τουλούζ, εσχάτως δεν μπαίνει ούτε στις αποστολές και η αποχώρησή του από την ομάδα για την οποία ξενιτεύτηκε είναι πλέον μονόδρομος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φορ με καταγωγή από τη Σκύδρα, που είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στη Super League τη σεζόν 2018-19, σημειώνοντας 19 γκολ με την φανέλα του Ατρόμητου μετακόμισε στη Τουλούζ από τον ΠΑΟΚ, στον οποίο άνηκε, έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην πρώτη του χρονιά εκτός συνόρων αγωνίστηκε στη Λιγκ 1. Ξεκίνησε καλά βρίσκοντας δίχτυα, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Σε 26 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, κύπελλο και λιγκ καπ μέτρησε 4 γκολ και 2 ασίστ, ενώ η ομάδα του υποβιβάστηκε ως τελευταία με μόλις 13 βαθμούς συγκομιδή.

Η φετινή χρονιά στη Λιγκ 2 είχε για αρχή τον Κουλούρη σε ρόλο rotation. Στις δέκα πρώτες αγωνιστικές ο Έλληνας επιθετικός μέτρησε 8 συμμετοχές, ενώ σε δύο ματς έμεινε στον πάγκο. Η ομάδα του πέτυχε 16 γκολ μετρώντας 4 νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες ενώ ο ίδιος δεν μπόρεσε να βοηθήσει, καθώς δεν βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα. Από τις 21 Νοεμβρίου και μετά, στις επόμενες δέκα αγωνιστικές που πέρασαν (σ.σ. 11 με το 1-0 επί της Σοσό) έπαιξε μόλις μία φορά στο πρωτάθλημα, βγάζοντας ενενηντάλεπτο στο 1-0 επί της Παρί. Πάντως η ομάδα του πήρε ανοδική πορεία και από τότε έχει 8 νίκες και 3 ισοπαλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κουλούρης παραγκωνίστηκε από τον προπονητή του Πατρίς Γκαράντ, έχασε τη θέση του από τον Άγγλο, Ρις Χίλι, που μετακόμισε στην Τουλούζ από την γ’ Αγγλίας και την Μίλτον Κέινς Ντονς, ενώ πιο μπροστά στην ιεραρχία είναι και ο Γάλλος Ζανίς Αντίστ. Με δεδομένο ότι η Τουλούζ διαθέτει ακόμα στο ρόστερ της τον Βακούν Μπαγιό, τον Ααρόν Ισεκά και τους νεαρούς Ζομπό, Εμβουέ, ενώ είναι τραυματίες για μεγάλο διάστημα οι Σαΐντ και Μουμπελέ η γραμμή κρούσης της ομάδας είναι γεμάτη. Από τη στιγμή μάλιστα που η Τουλούζ κάνει πρωταθλητισμό (σ.σ. είναι δεύτερη με 42 βαθμούς σε 21 ματς, έναντι 44 της πρωτοπόρου Τρουά) και βρίσκεται σε τροχιά ανόδου ο Κουλούρης πολύ δύσκολα θα βρει χρόνο συμμετοχής.

Η καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές φαντάζει η παραχώρηση του Έλληνα φορ, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Η μεταγραφική περίοδος είναι ανοικτή και με δεδομένο ότι σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται ο Κουλούρης αναμένεται να αποχωρήσει είτε ως δανεικός, είτε με κανονική παραχώρηση. Ο ίδιος φαίνεται να προτιμά να παραμείνει εκτός των συνόρων, ενώ το όνομά του συνδέθηκε πρόσφατα με την ΑΕΚ, σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο Κουλούρης επιθυμεί να επιστρέψει στο δρόμο των… γκολ και σύντομα αναμένεται να αποσαφηνιστεί το τι μέλλει γενέσθαι στην καριέρα του. Τώρα αν η Τουλούζ στοχεύει στο να βγάλει μέρος των… σπασμένων από τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε, η κατάσταση θα μπλέξει, ενώ ο χρόνος αδειάζει…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης