Με γκολ της Ελένης Μάρκου στο 83’ η Εθνική Γυναικών επικράτησε 1-0 του Μαυροβουνίου στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EURO 2022.

Αυτή ήταν η πρώτη επικράτηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος υπό την καθοδήγηση του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Κυριαζή, ο οποίος είχε θέσει ως στόχο τις δύο νίκες στα διαδοχικά παιχνίδια της ομάδας του με το Μαυροβούνιο και την Ουκρανία (27/10, Απόστολος Νικολαΐδης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελλάδα: Παπακωνσταντίνου, Μήτκου, Ζέρβα (63’ Πούλιου), Κακαμπούκη, Σιδηρά, Μάρκου, Μωραΐτου (72’ Χατζηγιαννίδου), Γκάτσου, Χαμαλίδου (72’ Σαρρή), Πατερνά (46’ Νεφρού), Κοκοβιάδου (62’ Σπυριδωνίδου).

Μαυροβούνιο: Τσαμπαρκάπα, Πόποβιτς, Σαράνοβιτς, Ντούρκοβιτς, Μπουλάκοβιτς, Ντόκοβιτς, Ντέσιτς (86’ Βουγιαντίνοβιτς), Κουτς (46’ Τόσκοβιτς), Κάρλιτσιτς, Μπόζιτς, Ντούκιτς.

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτριών της Εθνικής και τη νίκη ήταν μετά το τέλος του αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κυριαζής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο πρώτο μέρος ήμασταν συγκριτικά καλύτεροι από δεύτερο, ωστόσο δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, παρά το γεγονός ότι δημιουργήσαμε 3-4 καλές ευκαιρίες. Όπως και να έχει σημασία έχει η νίκη, η οποία ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια των κοριτσιών. Η τρίτη θέση είναι ένας στόχος, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που η Εθνική Γυναικών θα πετύχει κάτι τέτοιο σε προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όμως τώρα σημασία έχει να ξεκουραστούμε και να κάνουμε σωστή διαχείριση στο ρόστερ για το ματς με την Ουκρανία. Η ομάδα έχει πολύ ταλέντο. Αν κάτι επιθυμώ να βελτιώσουμε, είναι το να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Η σκόρερ Ελένη Μάρκου, τόνισε για τη νίκη της Εθνικής: «Είμαι χαρούμενη για τη νίκη της ομάδας, που ήρθε δύσκολα, αλλά σημασία έχει ότι καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Το γκολ ήταν μια ομαδική προσπάθεια, απλώς εγώ ήμουν η τελική αποδέκτης. Τώρα κοιτάμε το ματς με την Ουκρανία, τους ξέρουμε και μας ξέρουν, πρέπει να ξεκουραστούμε και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τα καταφέρουμε και σε αυτό το παιχνίδι».

Δείτε ολόκληρη την αναμέτρηση:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης