Μπουντεσλίγκα: Επανέναρξη κεκλεισμένων των θυρών στις αρχές Μαΐου, «βλέπει» ο Ζάιφερτ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, 18:02
Μπουντεσλίγκα: Επανέναρξη κεκλεισμένων των θυρών στις αρχές Μαΐου, «βλέπει» ο Ζάιφερτ

Η Μπουντεσλίγκα θα είναι, όπως όλα δείχνουν, το πρώτο πρωτάθλημα στην Ευρώπη που θα ξαναρχίσει, μετά την αναγκαστική διακοπή λόγω κορωνοϊού. Ήδη οι 18 ομάδες της Α΄ κατηγορίας (αλλά και εκείνες της δεύτερης) έχουν αρχίσει σταδιακά να επιστρέφουν στις προπονήσεις και, όπως δήλωσε στους «New York Times» ο εκτελεστικός διευθυντής της λίγκας, Κρίστιαν Ζάιφερτ, το πλάνο είναι οι αγώνες να ξαναρχίσουν στις αρχές Μαΐου.

Τα παιχνίδια θα γίνονται κανονικά στις έδρες των ομάδων, χωρίς όμως την παρουσία θεατών, μία κατάσταση που ο Ζάιφερτ εκτιμά ότι μπορεί να διαρκέσει ως το τέλος του χρόνου. Γύρω στα 240 άτομα (ποδοσφαιριστές, τεχνικά και ιατρικά επιτελεία, αξιωματούχοι και υπεύθυνοι τηλεοπτικής παραγωγής) θα μπορούν να βρίσκονται σε κάθε γήπεδο, ενώ οι παίκτες θα υποβάλλονται σε τεστ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν είναι φορείς του κορωνοϊού.

«Προς το παρόν, παλεύουμε να επιβιώσουμε», τόνισε ο Ζάιφερτ και πρόσθεσε ότι, αν η σεζόν ακυρωθεί, περίπου το 50% των συλλόγων της δεύτερης κατηγορίας θα χρεοκοπήσει, ενώ τουλάχιστον πέντε ομάδες της Bundesliga θα αντιμετωπίσουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η συνολική ζημιά, αν το υπόλοιπο της σεζόν διεξαχθεί χωρίς θεατές, υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ βρίσκεται σε εκκρεμότητα η τελευταία δόση του τηλεοπτικού συμβολαίου, ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, 18:04