Συγκλόνισε με όσα είπε στη «Δίκη» του Open o πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και νυν της «Ελλάς Μονάχου» Χρήστος Πίτος. Με αφορμή το τραγικό συμβάν της αυτοκτονίας του Νίκου Τσουμάνη, αναφέρθηκε στη δική του υπόθεση όταν προ ετών εκβιάστηκε, όπως καταγγέλλει, από τον τότε πρόεδρο της ΑΕΚ, που τώρα όμως δε βρίσκεται στη ζωή.

«Μπορώ να καταλάβω το Νίκο τον Τσουμάνη. Ένας ποδοσφαιριστής όταν ξεκινά το ποδόσφαιρο και κάνει μια σημαντική μεταγραφή, χτίζει κάποιο μέλλον. Όταν δεν τηρείται η συμφωνία που έχει κάνει, αρχίζουν τα προβλήματα. Έχω βιώσει κι εγώ κάτι περίεργο, το ίδιο, αλλά με βοήθησαν οι δικοί μου άνθρωποι και κατάφερα να το ξεπεράσω. Σκέφτηκα κι εγώ να αυτοκτονήσω. Το συμβόλαιό μου ήταν 100 εκ. Δραχμές με την ΑΕΚ και η ηλικία μου 20 ετών. Βασίστηκα πάνω στα χρήματα αυτά, έκανα κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες. Δεν είναι όλοι οι χαρακτήρες ίδιοι για να αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει η Πολιτεία να κοιτάξουν στα μάτια τους ποδοσφαιριστές και να βρει λύση, διότι ζουν μόνο από το ποδόσφαιρο», είπε αρχικά ο Πίτος και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήμουν στην Αθήνα, ο γιος μου ήταν νεογέννητος, μιλούσα με τον τότε πρόεδρο της ΑΕΚ. Προτού φτάσω στα δικαστήρια έκανα κάποιες ενέργειες για να λυθεί το θέμα. Οι απειλές που δεχόμουν δεν μου έδιναν τη δυνατότητα να πάρω σε κάποιον φορέα. Φοβήθηκα. Μου έλεγε ‘δε θα ξαναπατήσεις στο χορτάρι’. Είχα ρήτρα στο συμβόλαιό μου ότι αν το συμβόλαιο λυνόταν με υπαιτιότητα της ομάδας, θα έπαιρνα το 45% του συμβολαίου μου. Εγώ παρ’ όλα αυτά του χάριζα τα χρήματα, δε με άφηνε να φύγω, μου ζητούσε λεφτά. Βρήκα πρόταση από μεγάλη ομάδα, αλλά μου είπε έλα στο γραφείο, πρώτα μόνος σου και μετά με τον μάνατζερ. Εγώ πήγα με τον μάνατζερ, Μόλις άκουσε ότι έχω πρόταση από μεγάλα σύλλογο, διπλασίασε τα χρήματα. Τελικά μετά από καιρό βρήκα συμβιβαστική λύση χάνοντας τα χρήματά μου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης