Ο Καρίμ Μπενζεμά παραμένει μακριά από τον καλό εαυτό του και είναι προφανές ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στην Εθνική Γαλλίας, στην οποία επέστρεψε μετά από απουσία πέντε ετών κι επτά μηνών. Παρ΄ όλα αυτά, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ τού εμπιστεύεται μια θέση στο αρχικό σχήμα των «πετεινών» στο Euro 2020 και στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση στη φάση των ομίλων ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης φρόντισε να τον δικαιώσει.

Ο έμπειρος επιθετικός σκόραρε δις απέναντι στην Πορτογαλία και ήταν ο πρωταγωνιστής στην ισοπαλία 2-2 με τους Ίβηρες, ένα αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με την ισοπαλία (2-2) της Γερμανίας με την Ουγγαρία έφερε τους παγκόσμιους πρωταθλητές στην κορυφή του ομίλου. Πλέον οι «τρικολόρ» θα αντιμετωπίσουν στη «φάση των 16» την Ελβετία και ο Καρίμ Μπενζεμά αφήνει σε δεύτερη μοίρα την ατομική απόδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε ατομικό επίπεδο, μένω όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένος, ξέρω τι να κάνω και τι να καταφέρω. Σημείωσα δύο γκολ, αλλά το πιο σημαντικό είναι να νικήσεις» σχολίασε ο Γάλλος επιθετικός και πρόσθεσε:

«Όλοι περίμεναν αυτά τα γκολ, μετά από έξι χρόνια αναμονής και την επιστροφή μου. Είμαι συνηθισμένος σε αυτή την πίεση. Μόλις σημείωσα το πρώτο γκολ, είδα τον ενθουσιασμό των φιλάθλων και αυτό μου έδωσε μεγάλη δύναμη και μου επέτρεψε να παραμείνω συγκεντρωμένος και να βάλω και το δεύτερο. Ήξερα, όταν επέστρεψα, πως η κριτική είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Έτσι είναι. Όμως δεν τα παρατάω ποτέ. Κάθε φορά που παίζω, θέλω να σκοράρω. Προπονούμαι ασταμάτητα. Η πίεση υπάρχει και ακόμα και σήμερα (σ.σ. χθες) λίγο περισσότερο, αφού όλοι περίμεναν αυτό το γκολ. Υπάρχει διαφορετική πίεση από ό,τι σε έναν σύλλογο, δεδομένου ότι είναι μια ολόκληρη χώρα και αυτό με παρακινεί κάθε φορά να δώσω περισσότερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης