Η Κόστα Ρίκα έγινε η 32η και τελευταία ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ από 21 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου, καθώς επικράτησε της Ν. Ζηλανδίας με 1-0 στο «Ahmed bin Ali Stadium» της Ντόχα, στον τελευταίο αγώνα play off CONCACAF–OFC, κερδίζοντας το «εισιτήριο» για τα τελικά για 5η φορά στις τελευταίες 6 διοργανώσεις!

«Ήρωας» για την ομάδα της Κεντρικής Αμερικής, ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Τζοέλ Κάμπελ (αγωνίστηκε στους «ερυθρόλευκους» τη σεζόν 2013/14) ο οποίος σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 3ο λεπτό, έπειτα από ασίστ του Τζέβισον Μπένετ, χαρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση στους Κοσταρικανούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Νεοζηλανδοί σκόραραν στο 39ο λεπτό με τον Κρις Γουντ, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε από τον διαιτητή Μοχάμεντ Αμπντουλά Χασάν έπειτα από υπόδειξη του VAR για επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.

Το έργο της Ν. Ζηλανδίας έγινε ακόμη πιο δύσκολο στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, καθώς αποβλήθηκε στο 67’ με απευθείας κόκκινη ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Κώστας Μπαρμπαρούσης (σεζόν 2012/13), μόλις 7 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Γκρέιβ.

Ο προπονητής της Κόστα Ρίκα, Λουίς Φερνάντο Σουάρες ετοιμάζεται για το τρίτο Μουντιάλ της καριέρας του με διαφορετική Εθνική Ομάδα, καθώς είχε δώσει το «παρών» στις καταληκτικές φάσεις της διοργάνωσης το 2006 με τον Ισημερινό και το 2014 με την Ονδούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης