Χάρη σε γκολ των Φορτούνη και Μπακασέτα η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου πέρασε νικηφόρα την Κυριακή από το Κισινάου, επικρατώντας με καλή εμφάνιση 2-0 της Μολδαβίας, για την 5η αγωνιστική  του ομίλου της στη League C του Nations League.

Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού με ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, μετά από πάσα του Μπακασέτα άνοιξε το σκορ στο 32′, ενώ στο 42′ οι ρόλοι άλλαξαν, με τον άσο της Αλάνιασπορ να διαμορφώνει το τελικό σκορ, έπειτα από ασίστ του Φορτούνη, που ξεκίνησε βασικός και έδωσε μεγάλη επιθετική πνοή στην ομάδα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον η Εθνική μας χρειάζεται τη νίκη την ερχόμενη Τετάρτη απέναντι στη Σλοβενία (λύγισε με ανατροπή 2-1 το Κόσοβο με πέναλτι στις καθυστερήσεις) στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής, που θα διεξαχθεί στη Ριζούπολη, προκειμένου να σβήσει το +2 της αντιπάλου της και να τερματίσει πρώτη στην όμιλό της, παίρνοντας αυτή την άνοδο για τη League B.

 

Το ματς ξεκίνησε με την εθνική να βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση και να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 11΄, όταν ο Φορτούνης νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ναμάσκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια οι διεθνείς δεν κατάφερναν να μπουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, κέρδισαν αρκετά κόρνερ χωρίς κανένα αντίκρισμα, αλλά τελικά βρήκαν το γκολ με διαφορετικό τρόπο.

Ο Φορτούνης στο 32΄ βρήκε χώρο αρκετά έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», που έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας του Ναμάσκο.

Στο 41΄, ο μέσος του Ολυμπιακού έγινε δημιουργός, καθώς έστρωσε την μπάλα στον Μπακασέτα και αυτός, με σουτ από το ύψος του πέναλτι, πέτυχε το δεύτερο γκολ της ελληνικής ομάδας.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με άλλη μία καλή φάση για την εθνική με τον Τσιμίκα, το σουτ του οποίου από πλάγια θέση έδιωξε ο Ναμάσκο.

Στο β΄ μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν από το… καβούκι τους και να ισορροπήσουν το παιχνίδι, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο, ενώ αντίθετα η εθνική μας απείλησε ξανά με τον Φορτούνη στο 55΄ (δεν έπιασε καλά το πλασέ από πολύ πλεονεκτική θέση).

Η μοναδική ευκαιρία της Μολδαβίας ήρθε στο 80΄, όταν από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον αμαρκάριστο Τουρτσάν που αστόχησε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γιακουμάκης βρέθηκε απέναντι από τον Ναμάσκο, αλλά πήγε να τον περάσει και έχασε την ευκαιρία.

Oι παίκτες της «γαλανόλευκης» πίεσαν τους γηπεδούχους στο ξεκίνημα του ματς, προκειμένου να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, χάνοντας την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 11ο λεπτό, όταν ο Φορτούνης, βρέθηκε απέναντι από τον Ναμάσκο, με τον γκολκίπερ της Μολδαβίας όμως να διώχνει σε κόρνερ την μπάλα.

Κίτρινες: Μαυρίας (Ελλάδα), Ζαρντάν (Μολδαβία), Πόσμακ (Μολβαδία)

Μολδαβία (Ενγκίν Φιράτ): Ναμάσκο, Ρέαμπτσιουκ, Αρμάς, Πόσμακ, Γιάρνταν, Ιονίτα (83′ Μποϊτσούκ), Τσεμποτάρου (46′ Επουρεάνου), Σπάταρου, Κόσιουκ (46′ Καϊμακόφ), Ράτα (62′ Τούρτσαν), Νταμάσκαν (71′ Ντρος).

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας (62′ Κυριακόπουλος), Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, Μαυρίας, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Φορτούνης (65′ Τζόλης), Μπακασέτας, Λημνιός (78′ Χατζηγιοβάνης), Παυλίδης (78′ Γιακουμάκης)

Η βαθμολογία του ομίλου μας:

1. Σλοβενία 13 (8-1)

2. Ελλάδα 11 (6-1)

3. Κόσοβο 2 (3-6)

4. Μολδαβία 1 (1-10)

Τελευταία αγωνιστική

Ελλάδα – Σλοβενία

Κόσοβο – Μολδαβία

 

 

 

Oι μοναδικοί... θεατές που βρίσκονταν στις εξέδρες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης