Η πιο λαμπρή σελίδα της ιστορίας του ΑΟ Χανίων γράφτηκε την Τετάρτη στους «Ζωσιμάδες» από τη ψυχωμένη ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου, ο οποίος στην επιστροφή του στον πάγκο του συλλόγου, είδε τους ποδοσφαιριστές του κατακτούν μία παλικαρίσια πρόκριση -με 5-3 στα πέναλτι- στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, οι «μπλε» επιβλήθηκαν με ανατροπή 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα παιχνίδι που έγινε υπό συνεχή βροχόπτωση, ισοφαρίζοντας έτσι το σκορ, με το οποίο είχαν ηττηθεί στο πρώτο ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να κληθούν να λύσουν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Χανιώτες πανηγύρισαν την ιστορική πρόκριση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε στο 39′ με σουτ του Σαπαλίδη, ο οποίος πάντως τέσσερα λεπτά αργότερα (43΄), άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, αφού αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα (η πρώτη στο 34΄).

Στο 52ο λεπτό ο Κρητικός  έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκονζάλες, ενώ στο 84΄ με τον ίδιο τρόπο ο Γκοτοβός, έπειτα από μπαλιά και πάλι του Γκονζάλες, έκανε την ολική ανατροπή για την ομάδα του, η οποία ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ομάδες οδηγήθηκαν σε 30λεπτη παράταση, ωστόσο ο Σικαλιάς είπε  επενέβη σωτήρια στις προσπάθειες των γηπεδούχων να σκοράρουν, κι έτσι το ματς πήγε στα πέναλτι, όπου ο ΑΟΧ ήταν εύστοχος και στις πέντε εκτελέσεις, παίρνοντας το εισιτήριο, καθώς ο Μανιάς από τους γηπεδούχους δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Κίτρινες: Γιάκος, / Γκούμας, Καραγιάννης, Κρητικός, Ενγκουέμ, Γκότοβος, Κοντέων

Κόκκινες: Κρητικός 43΄ (ΠΑΣ Γιάννινα, 2η κίτρινη)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Σωτηρίου, Φόνσι, Σκόνδρας, Σαπαλίδης, Γιάκος (100΄ Ίλιτς), Αυγενικού (60΄ Τζημόπουλος), Χαρίσης, Ηλιάδης (79΄ Μανιάς), Μιχαήλ, Κρητικός, Ντάσιος.

Χανιά (Σ. Παπαδόπουλος): Σικαλιάς, Οικονομόπουλος, Εσσόνο, Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας (46΄Κρητικός), Ενγκουέμ, Καραγιάννης(104΄ Γανωτής), Αλέκου (46΄ Μαρτσάκης), Γκονζάλες, Πάγκαλος.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης