«Λίγοι άνθρωποι το πίστεψαν, εκτός από τους παίκτες μου από την πρώτη ημέρα»… Αυτή είναι η πρόταση που ξεχωρίζει από την τοποθέτηση του Ρομπέρτο Μαντσίνι, λίγο μετά το τέλος του ημιτελικού του Euro 2020, που έληξε με νίκη της Ιταλίας επί της Ισπανίας στα πέναλτι με 4-2 (κ.α. και παρ. 1-1).

«Είμαστε ευτυχείς που προσφέραμε αυτήν την υπέροχη ψυχαγωγία στον ιταλικό λαό. Υπάρχει ακόμα ένας αγώνας που πρέπει να παίξουμε και όπου πρέπει να κάνουμε το ίδιο» σχολίασε ο Ιταλός προπονητής και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, επειδή η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, όσον αφορά στην κατοχή. Μας… έβαλαν ένα πρόβλημα κι έπρεπε να αντισταθούμε όταν ήταν απαραίτητο. Ήταν πολύ ανοιχτός αγώνας, υπήρχαν προβλήματα για εμάς επειδή δεν είχαμε πολύ την μπάλα στην κατοχή μας. Τα πέναλτι μοιάζουν με… λαχειοφόρο αγορά, βγάζω το καπέλο μου στην Ισπανία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί οι παίκτες πίστευαν από την πρώτη ημέρα ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι απίστευτο.

Υπάρχει ακόμη ένα βήμα που πρέπει να γίνει. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε γιατί με αυτό το έκτο παιχνίδι και όλα τα ταξίδια γίνεται πολύ κουραστικό. Όταν συμμετέχεις σε μία τέτοια διοργάνωση, υπάρχει πάντα ένα ματς στο οποίο πρέπει να σχεδιάσεις με ιδιαίτερο τρόπο. Και ξέραμε ότι θα ήταν απαιτητικό και ότι αυτό το παιχνίδι θα ήταν το πιο δύσκολο. Τα τελευταία τρία χρόνια, οι παίκτες έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Δεν το πίστεψαν πολλοί άνθρωποι, αλλά είμαστε στον τελικό.

»Όλοι θέλουν να κατακτήσουν ένα Μουντιάλ ή ένα Euro. Οι ευκαιρίες υπάρχουν, μερικές φορές λιγότερες από άλλες. Οι παίκτες ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο το οποίο να είναι διαφορετικό και πιο όμορφο για τους θεατές. Και μέχρι στιγμής το έχουν καταφέρει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης