Η διεξαγωγή του ημιτελικού (22:00, ΑΝΤ1) του Euro 2020, χωρίς την παρουσία Ιταλών και Ισπανών φιλάθλων, είναι «άδικη», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο προπονητής της «σκουάντρα ατζούρα», Ρομπέρτο Μαντσίνι.

«Είναι πολύ άδικο, εάν θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Προτιμούμε να παίζουμε μπροστά σε ένα κοινό, παρά σε έναν μικρό αριθμό ανθρώπων. Αυτή είναι η ουσία του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, αλλά είναι πολύ άδικο που δεν έχουμε το μισό γήπεδο γεμάτο από Ιταλούς φιλάθλους και το άλλο μισό από Ισπανούς» σχολίασε ο έμπειρος τεχνικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανάλογο ύφος, τοποθετήθηκε σχετικά και ο Ισπανός ομόλογός του, Λουίς Ενρίκε: «Είναι μια περίεργη κατάσταση. Φυσικά, θα ήθελα να υπάρχουν στις κερκίδες, περισσότεροι Ισπανοί και Ιταλοί από Άγγλους. Αλλά αυτά είναι πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω».

Τόσο στους δύο ημιτελικούς, όσο και στον τελικό, που θα διεξαχθούν στο Γουέμπλεϊ, θα «δώσουν το παρών» περίπου 60.000 φίλαθλοι, ωστόσο θεωρείται σχεδόν αδύνατο να παρευρεθεί οποιοσδήποτε φίλαθλος που ζει στην Ιταλία, στην Ισπανία ή στη Δανία. Κι αυτό, επειδή τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην Αγγλία έναντι της Covid-19, επιβάλλουν καραντίνα πέντε έως δέκα ημερών κατά την άφιξη, κάτι που θα υποχρέωνε κάθε φίλαθλο, να μεταβεί στο Λονδίνο τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν από τη συνάντηση.

Οι ισπανικές και ιταλικές ομοσπονδίες επανέλαβαν τους κανόνες αυτούς σε διάφορα δελτία Τύπου τις τελευταίες ημέρες, προτρέποντας τους υπηκόους τους που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία -και οι οποίοι δεν υπόκεινται σε αυτούς τους περιορισμούς-, να πάνε στο Γουέμπλεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 6.400 εισιτήρια έχουν τεθεί στην διάθεση των Ιταλών φιλάθλων που κατοικούν σε αυτή την περιοχή, σύμφωνα με την ιταλική ομοσπονδία, ενώ μέσω της εκστρατείας με τίτλο «Σας χρειαζόμαστε», η ισπανική ομοσπονδία προσπάθησε να κινητοποιήσει τους φιλάθλους της «ρόχα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης