Ο προπονητής της Ιταλίας Ρομπέρτο Μαντσίνι δήλωσε ότι θα καλέσει τον Μάριο Μπαλοτέλι μόνο αν το αξίζει για ποδοσφαιρικούς λόγους και όχι για να στείλει μήνυμα εναντίον του ρατσισμού.

Ο Μπαλοτέλι, ο οποίος δεν έχει παίξει στην Ιταλία από τον Σεπτέμβριο του 2018, έριξε την μπάλα προς τους οπαδούς και απείλησε να βγει από το γήπεδο, έχοντας υποστεί ρατσιστικές προσβολές κατά τη διάρκεια του αγώνα της Serie A της Μπρέσια εναντίον της Βερόνα νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν καλέσω τον Μάριο Μπαλοτέλι, θα είναι γιατί το αξίζει, όχι λόγω του χρώματος του δέρματός του» ανέφερε ο Μαντσίνι σε συνέντευξη Τύπου.

«Ξέρω τον Μάριο και τον αγαπώ. Θυμηθείτε, έδωσα στον Μάριο χώρο για να παίξει όταν ήταν μικρότερος, οπότε τον γνωρίζω πολύ καλά».

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Γκαμπριέλε Γκριβίνα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κλήση του Μπαλοτέλι στην ομάδα θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα κατά του ρατσισμού, αλλά ο Μαντσίνι είπε ότι ο παίκτης δεν είχε κάνει αρκετά στο γήπεδο για να αξίζει μια πρόσκληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορεί να σκεφτεί κάποιος όπως είπε ο πρόεδρος, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι αν έχει ο Μπαλοτέλι μια άλλη ευκαιρία, θα είναι γιατί το αξίζει από ποδοσφαιρική άποψη» πρόσθεσε ο Μαντσίνι.

Η Ιταλία βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την εθνική μας, έχει ήδη προκριθεί για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του επόμενου έτους, αλλά ενδεχόμενη νίκη επί της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης την Παρασκευή θα είναι η 10η στη σειρά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης