Ο Λουίς Ενρίκε στην διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του ως ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας μίλησε για την επιστροφή του στην προπονητική μετά την οικογενειακή τραγωδία.

«Πολύ σύντομα συνειδητοποίησα ότι ήθελα να ανακτήσω την ζωή και να δείξω στην οικογένειά μου ότι η ζωή συνεχίζεται. Η οικογένειά μου με υποστηρίζει πλήρως. Με αυτόν τον θάνατο έχουμε μάθει πολλά γι αυτή τη μονομαχία. Είναι περίεργο ότι γνωρίζουμε πως θα χάσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα καθ ‘όλη τη ζωή μας και ότι δεν υπάρχει μαθηματικός τύπος για τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά ένα άτομο. Αισθάνομαι υπερήφανος για τη στάση ολόκληρης της οικογένειάς μου», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία… συγκλονιστική επιστροφή πέντε μήνες μετά την παραίτησή του λόγω της ασθένειας της κόρης του, Χάνα, η οποία απεβίωσε τελικά τον Σεπτέμβριο.

«Είναι μια πολύ ξεχωριστή ημέρα για εμένα, για την οικογένειά μου, γιατί επιστρέφω στο σπίτι. Γνωρίζω ότι πολλά ΜΜΕ μπορεί να είναι στραμμένα και σε όλα όσα συνέβησαν, είμαι ένα άτομο που αποφεύγει τις διαμάχες, αλλά είμαι αναγκασμένος να αναφερθώ επειδή αυτή η διαμάχη δημιουργείται από ένα άλλο άτομο που συνεργάστηκε μαζί μου. Υπήρξε μια συνάντηση με τον Ρόμπερτ Μορένο και αυτός μου είπε ότι ήθελε να πάει στο EURO και εάν ήταν δυνατό ακόμα ως δεύτερος. Δεν με εκπλήσσει. Καταλαβαίνω την θέση του αλλά δεν την συμμερίζομαι. Του είπα ότι δεν τον βλέπω πια ως δεύτερο μου, του είπα ότι αισθάνομαι δυνατός και ότι δεν ξέρω πότε θα γυρίσω πίσω. Η συνάντηση τελείωσε με εγκάρδιο τρόπο. Από εκεί και πέρα, πρέπει να πω ότι ποτέ δεν προσφέρθηκα να γυρίσω. Τα πάντα άλλαξαν στα τέλη Οκτωβρίου, σε μια συνάντηση στη Σαραγόσα. Μου είπαν για το ενδιαφέρον να επιστρέψω και να εκθέσω την άποψή μου. Δεν είμαι υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο τελείωσε αυτή η ιστορία. Νομίζω ότι οι θέσεις που έχουμε στο ποδόσφαιρο αντιπροσωπεύουν αξίες…», πρόσθεσε ο Ισπανός προπονητής.

«Θα είμαι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα επειδή αποφάσισαν να με φωνάξουν. Δεν θέλω να πω την ιστορία με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, επειδή αυτός είναι ο δικός μου. Από επαγγελματική άποψη δεν έχω τίποτα για να επικρίνω τον Ρόμπερτ Μορένο, είναι πολύ προετοιμασμένος. Γενικά δεν είχα αμφιβολίες μέχρι που τα λόγια του έλεγαν κάτι άλλο από τις πράξεις του. Δεν είμαι ο καλός στην ταινία αλλά ούτε και ο κακός. Ο Ρόμπερτ Μορένο ήταν εμμονικός, η υπερβολική φιλοδοξία είναι ένα μεγάλο ελάττωμα», συμπλήρωσε και κατέληξε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι πολύ χαρούμενος και έρχομαι σε ένα μέρος που γνωρίζω απόλυτα. Δεν υπάρχει τίποτε να διορθώσουμε, συνεχίζουμε στην ίδια γραμμή. Είμαι υπερήφανος που θα οδηγήσω την Ισπανία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είναι ένα από τα φαβορί, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν 6-8 φαβορί. Γνωρίζω την δυσκολία, αλλά την αντιμετωπίζω ως πρόκληση. Από την εμπειρία μου δεν μου αρέσει να υπογράφω συμβόλαια μακράς διάρκειας. Χαίρομαι που υπέγραψα για τρία χρόνια μέχρι το Παγκόσμιο κύπελλο, κλείνοντας τον κύκλο. Τότε θα δούμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης