Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας, Γκρεγκ Κλαρκ, παραδέχθηκε πως ίσως να μην είναι δυνατή η ολοκλήρωση της σεζόν 2019/20, με την πανδημία του κορωνοϊού να βρίσκεται σε έξαρση!

Εδώ και περίπου ένα μήνα, έχει ανασταλεί η ποδοσφαιρική δράση σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη, με τις αθλητικές και πολιτικές αρχές να παίρνουν μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κλαρκ, σε ανακοίνωση της αγγλικής ομοσπονδίας στην ιστοσελίδα της, επιμένει πως πρόθεση είναι να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν, ωστόσο αναγνωρίζει πως προέχει η υγεία, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται ένα πρόωρο τέλος.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της FA, «… ζούμε σε δύσκολους καιρούς και προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία. Με βάση τους νόμους που έχει λάβει, έχουμε κι εμείς προσαρμοστεί, με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια όλων…

Ωστόσο, το ποδόσφαιρο πρέπει να αναλογιστεί και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, παράλληλα με τον οδηγό υγείας. Σε όλη την κλίμακά του, από τα ερασιτεχνικά σωματεία μέχρι την Premier League… Η FA υποφέρει, με τη ζημία από την πανδημία να φτάνει τις 150 εκατομμύρια λίρες τα δυο επόμενα χρόνια…» ενώ καταλήγει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε αφοσιωμένοι στο να ολοκληρωθεί η επαγγελματική σεζόν και να επικυρωθούν οι βαθμολογικοί πίνακες. Επειδή, όμως, προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή και όχι το ποδόσφαιρο, ίσως να μην είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε τη σεζόν… Πρέπει να έχουμε ένα πλάνο για να διασφαλίσουμε πως το αγγλικό ποδόσφαιρο δεν θα υποβαθμιστεί εφόσον χαθεί η φετινή σεζόν και ‘’πληγωθεί’’ η επόμενη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης