Ο Άγγλος πρόεδρος της ΚΕΔ, αρχιδιαιτητής του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, παραδέχθηκε στη Daily Mail, ότι ο Πορτογάλος διεθνής αμυντικός Πέπε, ήταν σχεδόν ένας…εφιάλτης, όταν διαιτήτευε αγώνες.

Μέρος αποκαλύψεων –και αυτό- της αυτοβιογραφίας του (με τίτλο Whistle blower), που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κλάτενμπεργκ, σφυρίζοντας σε 297 παιχνίδια της Premier League, στον τελικό του Champions League 2016 αλλά και του Euro την ίδια χρονιά, στην διάρκεια των 13 χρόνων καριέρας, ένας από τους κορυφαίους διαιτητές στην εποχή του, μίλησε για τον Πέπε (όταν αγωνιζόταν στην Ρεάλ), κυρίως σχετικά με τον τελικό του Μιλάνου το 2016, όπου παραδέχθηκε πώς η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε με γκολ-οφσάιντ.

«Σε εκείνο τον τελικό η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το γκολ του Σέρχιο Ράμος ήταν οφσάιντ, αν και όχι πολύ. Το καταλάβαμε όταν πήγαμε στο ημίχρονο. Ηταν μια περίπλοκη ενέργεια και η δική μου. Ο βοηθός έκανε λάθος».

Αλλά ένα λάθος που «χρησίμευσε» στη συνέχεια, σε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, με φάουλ στον Πέπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Πέπε έκανε φάουλ στον Τόρες, ήταν πολύ θυμωμένος και με τέλεια αγγλικά μου είπε: «Μαρκ, αυτό δεν είναι πέναλτι. Και του είπα: «κοίτα, το δικό σας γκολ έπρεπε να ακυρωθεί» και έμεινε σιωπηλός. Ο κόσμος θα σκεφτεί ότι είναι λάθος, γιατί δύο λάθη δεν ακυρώνουν το ένα το άλλο. Και εμείς οι διαιτητές δεν το πιστεύουμε, αλλά οι παίκτες το κάνουν και ως εκ τούτου το ήξερα λέγοντας ότι θα αποδεχόταν την κατάσταση. Δεν ήταν διασκεδαστικό να διαιτητεύω τον Πέπε, έπρεπε να τον παρακολουθώ συνεχώς», τόνισε ο Κλάντεμπεργκ.

Στη συνέχεια ο Πέπε βρέθηκε δύο φορές στο έδαφος, τονίζοντας ότι τον χτύπησαν, πρώτα ο Φελίπε Λουίς και μετά ο Καράσκο. «Όταν έκανε εκείνη τη σκηνή σκεφτόμουν “α, είσαι τόσο μεγάλος και μεγαλόσωμος και τόσο ευαίσθητος επίσης;”. Κυλούσε στο έδαφος προσποιούμενος, βλέποντας αν θα απέβαλα μερικούς παίκτες της Ατλέτικο. Κάποιοι άλλοι διαιτητές θα ήταν έξαλλοι, αλλά έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Προσπάθησα να μην καθοδηγηθώ από προκαταλήψεις, αλλά ήξερα τον τρόπο σκέψης του καλά και έτσι πήγα μόνος μου για να τον σηκώσω από το έδαφος. Είναι ένας παίκτης που δεν μπορείς να εμπιστευτείς. Ίσως διαιτήτευες ένα εύκολο παιχνίδι και ξαφνικά έκανε κάτι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης