Η πρωταθλήτρια του 2019 και κάτοχος δύο τροπαίων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, Αλγερία, πήγε στην εφετινή διοργάνωση του Καμερούν με όλα τα αστέρια της και στόχο να υπερασπιστεί το «στέμμα» της, όμως υπέστη ταπεινωτικό αποκλεισμό, καθώς γνώρισε δεύτερη σερί ήττα -αυτή τη φορά με 3-1 από την Ακτή Ελεφαντοστού- και τερμάτισε στην τελευταία θέση του 5ου ομίλου με 1 βαθμό. Στον αντίποδα οι «ελέφαντες» κατέκτησαν την πρώτη θέση του γκρουπ και προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «16», σε έναν πρόωρο «τελικό» με την Αίγυπτο στις 26 Ιανουαρίου στην Ντουάλα.

Μαζί με την Ακτή Ελεφαντοστού προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 5ο όμιλο η Ισημερινή Γουινέα, που νίκησε με 1-0 και τη Σιέρα Λεόνε και θα αγωνιστεί στις 26 Ιανουαρίου στην πόλη Λίμπε με τον πρώτο του 6ου ομίλου (οι αγώνες του συγκεκριμένου γκρουπ θα ξεκινήσουν στις 21:00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο “Japoma Stadium” της Ντουάλα, η Ακτή Ελεφαντοστού δεν έδειξε κανένα… έλεος στους πρωταθλητές Αλγερινούς, που πήγαν στη διοργάνωση με αήττητο σερί 34 αγώνων. Πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο με τα γκολ ων Κέσι και Σανγκαρέ, βρήκε και τρίτο γκολ από τον Πέπε στο 54′ και «καθάρισε» τη νίκη και την πρωτιά. Στο 60′ ο Μαχρέζ έστειλε στο δεξί δοκάρι το πέναλτι που εκτέλεσε, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για τους Αλγερινούς για να ξαναμπούν στο ματς, ενώ στο 73′ ο Μπεντεμπκά σημείωσε απλώς το γκολ της τιμής για τους απερχόμενους πρωταθλητές Αφρικής.

Την ίδια ώρα στο “Limbe Stadium” της πόλης Λίμπε, η Ισημερινή Γουινέα ολοκλήρωσε τη σούπερ έκπληξη στον 5ο όμιλο, καθώς νίκησε με 1-0 και τη Σιέρα Λεόνε με το γκολ του Γκανέ και προκρίθηκε στους «16». Στο 90ό λεπτό η Σιέρα Λεόνε έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κουέ με δεύτερη κίτρινη.

  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης