«Η Γαλλία έχει τα προσόντα, τη δύναμη και το ταλέντο για να διατηρήσει το τρόπαιο στο Κατάρ την επόμενη χρονιά». Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε, μιλώντας στην ιστοσελίδα της FIFA, ο αθλητικός του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, με αφορμή την κλήρωση για τα play-offs, υποστηρίζοντας έτσι ότι οι «πετεινοί» μπορούν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, καταφέρνοντας ότι η Ιταλία (1934 και 1938) και η Βραζιλία (1958-1962).

Για τον Γάλλο πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή (1998), «ξεχωρίζουν τα ευρωπαϊκά play-offs για τo Mουντιάλ 2014 της Βραζιλίας. Πρώτον, επειδή η χώρα του συμμετείχε και δεύτερον, γιατί αναμφισβήτητα το πιο τρομερό παιχνίδι play-off στην ιστορία των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου , έγινε στη Στοκχόλμη, όπου ένας λαμπρός Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς επισκιάστηκε από ένα εκπληκτικό χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου», θυμάται ο νικητής του France 1998. «Δύο από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο εκείνη την εποχή, δύο μεγάλες προσωπικότητες που ξέρουν να δίνουν το παρών στα μεγάλα παιχνίδια, τις σημαντικές στιγμές. Ο Κριστιάνο ήταν λίγο πολύ δυνατός και πολύ ανθεκτικός για τον Ζλάταν».

Η Γαλλία τότε, όπως και η Πορτογαλία, έπρεπε να επιβιώσει από μια αυστηρή δοκιμασία για να φτάσει στη Βραζιλία. Η ήττα με 2-0 στην Ουκρανία, με δύο γκολ από τον Μαμαντού Σακό, ενέπνευσαν τη νίκη με 3-0 που χρειάζονταν οι «μπλε».

«Ένας ακόμα αμυντικός το έκανε ξανά…Ο Λίλιαν (Τιράμ)!», είπε ο Καρεμπέ. «Ήμασταν πίσω με 1-0 στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 εναντίον της Κροατίας, όταν η Λίλιαν βρήκε την έμπνευση να σκοράρει δύο φορές για να μας φέρει στον τελικό. Δεν σκόραρε ποτέ πριν – ή μετά – στους άλλους 141 αγώνες που έπαιξε για τη Γαλλία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Και μην ξεχνάτε ότι ο Καρίμ Μπενζεμά σημείωσε το άλλο γκολ εναντίον της Ουκρανίας. Περιμένω να είναι πλήρως σε φόρμα και έτοιμος για το τελικό τουρνουά της επόμενης χρονιάς. Η ποιότητα έχει βελτιωθεί τόσο πολύ που σήμερα υπάρχουν τόσες πολλές ομάδες που μπορούν να κερδίσουν μεγάλα τουρνουά», πρόσθεσε ο Καρεμπέ.

«Ποιος περίμενε ότι η Δανία, που αντικατέστησε τη Γιουγκοσλαβία, θα κερδίσει το EURO 1992 ή η Ελλάδα να κάνει το ίδιο το 2004; Ποιος περίμενε ότι η Νότια Κορέα θα φτάσει στα ημιτελικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, χάνοντας μόνο από τη Γερμανία; Είναι μια συναρπαστική στιγμή και σημαίνει ότι έχει γίνει πιο δύσκολο για τις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες από την Ευρώπη ή τη Νότια Αμερική να κερδίσουν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ή να διατηρήσουν τον τίτλο. Όμως η Γαλλία έχει τα προσόντα, τη δύναμη και το ταλέντο για να διατηρήσει το τρόπαιο στο Κατάρ την επόμενη χρονιά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης