Την «κατρακύλα» συνεχίζει να παίρνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά οπαδικής βίας.

Η στυγερή δολοφονία του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού πριν από δυόμισι μήνες στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης από οπαδούς του ΠΑΟΚ στον βωμό της ωμής οπαδικής βίας δεν φαίνεται πως ευαισθητοποίησε το κοινό, αλλά και την πολιτεία ώστε να σταματήσει τη δράση των χούλιγκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για του λόγου το αληθές, τα ξημερώματα της Κυριακής εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη ακόμη ένα αποκρουστικό περιστατικό οπαδικής βίας, όπου, για καλή τύχη του 26χρονου θύματος, δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία. Και η τύχη του, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οφείλεται στο ότι ήταν οπαδός του… ΠΑΟΚ!

Βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει τη στιγμή που οι οπαδοί διαπιστώνουν ότι το θύμα είναι «ομοϊδεάτης» τους και επιστρέφουν στα οχήματά τους…

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της επίθεσης

Ένας 26χρονος νεαρός μόλις είχε προλάβει να επιστρέψει αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη από τη Μασσαλία, όπου αγωνιζόταν ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Μαρσέιγ για τα προημιτελικά του Conference League, και δέθηκε άγρια επίθεση από αγνώστους με οπαδικά κίνητρα στη Σταυρούπολη.

Συγκεκριμένα, περίπου 10 άτομα φέρονται να πλησίασαν και να ρώτησαν τον άτυχο νεαρό τι ομάδα είναι -όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση του αδικοχαμένου Άλκη-, χωρίς όμως ο ίδιος να απαντήσει.

Μετά τον ξυλοδαρμό του 26χρονου και όταν κατάλαβαν ποια ομάδα υποστηρίζει τελικά ο νεαρός, του άρπαξαν την τσάντα, που περιείχε προσωπικά αντικείμενα, και διέφυγαν με τα τρία ΙΧ στα οποία επέβαιναν. 

Από την άγρια επίθεση ο νεαρός διεκομίσθη στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, και αποχώρησε.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες της οπαδικής επίθεσης

Για την άγρια επίθεση στη Σταυρούπολη πραγματοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. τρεις συλλήψεις.

Πρόκειται για έναν 21χρονο, έναν 26χρονο και έναν 35χρονο, που μαζί με συνεργούς τους επιτέθηκαν και χτύπησαν τον νεαρό, αφού πρώτα τον προσέγγισαν με τρία αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία για σωματική βλάβη και ληστεία (κατά συναυτουργία και σε συνέργεια), παράβαση του νόμου περί όπλων και αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές δραστηριότητες.

Την έρευνα έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ταυτοποίησαν και συνέλαβαν για εμπλοκή στο περιστατικό τους φερόμενους ως δράστες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων δραστών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης