Κανέρβα: «Ελπίδες από το παρελθόν, το μεγαλύτερο παιχνίδι στην ιστορία της Φινλανδίας»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021, 16:28
Κανέρβα: «Ελπίδες από το παρελθόν, το μεγαλύτερο παιχνίδι στην ιστορία της Φινλανδίας»

Η Φινλανδία αντιμετωπίζει μια τρομακτική πρόκληση εναντίον του Βελγίου (21/6, 22:00, Μακεδονία TV), της ομάδας με την υψηλότερη κατάταξη στον κόσμο, για να προκριθεί στη φάση νοκ άουτ του Euro 2020, αλλά ο προπονητής της Μάρκου Κανέρβα παίρνει έμπνευση από τους παίκτες για να εκπλήξει τους «κόκκινους διαβόλους».

«Μια ισοπαλία πιθανότατα θα είναι αρκετή για να προκριθούμε», είπε πριν από τον τελευταίο αγώνα του 2ου ομίλου για τη Φινλανδία στην Αγία Πετρούπολη, που έχει τρεις βαθμούς μετά τη νίκη της (1-0) εναντίον της Δανίας.

«Όταν ξεκίνησα ως προπονητής στην εθνική Φινλανδίας, ένας από τους πρώτους αγώνες ήταν ένας φιλικός αγώνας με το Βέλγιο και καταφέραμε ισοπαλία», πρόσθεσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, υπενθυμίζοντας το αποτέλεσμα 1-1 του 2016.

Ο Κανέρβα χαρακτήρισε το παιχνίδι ως το μεγαλύτερο για τη Φινλανδία, που βρίσκεται 53 θέσεις κάτω από το Βέλγιο στην κατάταξη της FIFA.

«Έχουμε ακόμη την ευκαιρία να κερδίσουμε το γκρουπ - είναι εντελώς στα χέρια μας», είπε.

«Το πιο σημαντικό μέρος της αποστολής μας είναι να επικεντρωθούμε στο μέρος που μπορούμε πραγματικά να ελέγξουμε και αυτό είναι το δικό μας παιχνίδι. Έχουμε τους συνεργάτες μας που θα μας κρατούν ενήμερους για το αποτέλεσμα μεταξύ Ρωσίας και Δανίας, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαζόμαστε αυτές οι πληροφορίες», συμπλήρωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021, 16:29