Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε με 2-0 στη Λιθουανία από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2021. Τα γκολ των Λιθουανών σημείωσαν οι Σβαγιούνας Τσίζας στο 17ο και Λίνας Μεγκελάιτις στο 66ο λεπτό.

Η ελληνική ομάδα έμεινε στους 13 βαθμούς και είναι τρίτη, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με την Κροατία, ενώ η πρωτοπόρος Τσεχία είναι στο +2 από τα δύο βαλκανικά συγκροτήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα έδωσαν συνέχεια στις κακές εμφανίσεις και μετά από τη συντριβή στην Κροατία γνώρισαν άλλη μια ήττα, που -αντικειμενικά- ήταν «εκτός προγράμματος» καθώς ο αντίπαλος είναι, θεωρητικά τουλάχιστον, χαμηλότερης δυναμικότητας από την Εθνική και ουσιαστικά αδιάφορος.

Η «γαλανόλευκη» ομάδα έχασε κι άλλο έδαφος στην προσπάθεια για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2021 και θα πρέπει να συνέλθει άμεσα και να βελτιωθεί θεαματικά για να παραμείνει στο παιχνίδι και να συντηρήσει τις όποιες πιθανότητες έχει στους εναπομείνατες τρεις αγώνες της.

Κίτρινες κάρτες: Στονκούνας, Γιανκάουσκας, Ούτκους, Ανταναβίτσιους, Μεγκελάιτις – Κατράνης, Τσιγγάρας, Μπουζούκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λιθουανία: Κραπίκας, Στοτσούνας, Σάτκους, Γιανκάουσκας, Ούτκους, Ανταναβίτσιους, Κίζας, Σίρβις, Κλονιούνας, Ανίσας, Μεγκελαίτης.

Ελλάδα: Τζολάκης, Ουές (60′ Νάτσος), Νικολάου, Κωνσταντόπουλος, Κατράνης, Παπανικολάου, Τσιγγάρας Θ., Μπουζούκης (78′ Ξενιτίδης), Γκαργκαλατζίδης (46′ Εμμανουηλίδης), Τσαούσης (46′ Βρουσάι), Δουβίκας.

Η βαθμολογία

1. Τσεχία 7 (17-2) 15

2. Κροατία 7 (27-5) 13

3. Ελλάδα 7 (9-8) 13

4. Σκωτία 6 (5-2) 11

5. Λιθουανία 7 (6-7) 7

6. Σαν Μαρίνο 8 (0-40) 0

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης