Οι συζητήσεις του Ζαγοράκη με τον Ινφαντίνο και τον Τσέφεριν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, 19:06
Οι συζητήσεις του Ζαγοράκη με τον Ινφαντίνο και τον Τσέφεριν

Πολύ σημαντικές επαφές και ανάλογη στήριξη από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές περιλάμβανε το ταξίδι του Θοδωρή Ζαγοράκη στο Μοντρέ της Ελβετίας, για το 45ο Συνέδριο της UEFA.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μετά τις σχετικές επιστολές δέχτηκε και διά ζώσης τα συγχαρητήρια των προέδρων FIFA και UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και Αλεξάντερ Τσέφεριν για την πρόσφατη εκλογή του.

Ταυτόχρονα, έλαβε τη διαβεβαίωση για την έμπρακτη υποστήριξη που σκοπεύει να προσφέρει σύντομα ειδικά η UEFA, με την απελευθέρωση δεσμευμένων, μέχρι πρότινος, κονδυλίων προς την Ελληνική Ομοσπονδία.

Στις συναντήσεις του παλαίμαχου αρχηγού της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2004 με τους κορυφαίους διοικητικούς παράγοντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, συζητήθηκε επί μακρόν η αναγκαιότητα προσήλωσης κι εφαρμογής των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που προβλέπει η Ολιστική Μελέτη που εκπονήθηκε εκ μέρους των διεθνών αρχών.

Επίσης, αμοιβαία συμφωνήθηκε η έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή ενός νέου και σύγχρονου προπονητικού κέντρου για τις ανάγκες των ελληνικών Εθνικών ομάδων αλλά και των εγκαταστάσεων των υπηρεσιών της ΕΠΟ, με σημαντική χρηματοδότηση από τη FIFA και την UEFA.

Εκτός των δύο κορυφαίων παραγόντων, στο περιθώριο των εργασιών του 45ου Συνεδρίου της UEFA ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε σειρά επαφών και με άλλους υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες της UEFA, όπως και με επιφανή στελέχη της διεθνούς ποδοσφαιρικής οικογένειας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, 19:07