Η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», μία ημέρα πριν από τον αγώνα ανάμεσα στην Άιντραχτ και τον Ολυμπιακό, αναφέρεται σε όλα εκείνα που συνδέουν τις δύο ομάδες, αν και μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί ως αντίπαλοι σε ευρωπαϊκό γρασίδι: «Στα χαρτιά, ο αγώνας ανάμεσα στην Άιντραχτ της Φρανκφούρτης και τον Ολυμπιακό αποτελεί μία πρεμιέρα. Οι δύο ομάδες δεν έχουν παίξει ποτέ μαζί σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα. Αυτό συμβαίνει, μεταξύ άλλων, και επειδή ο Έλληνας κατά συρροή πρωταθλητής στη χώρα του κατά το πρόσφατο παρελθόν έκανε την εμφάνισή του στο Champions League, ενώ η Άιντραχτ έπρεπε να συμβιβαστεί με μία συμμετοχή στο Εuropa League».O ούγγρος ποδοσφαιριστής Λάγιος Ντέταρι

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Φρανκφούρτης, οι δύο ομάδες έχουν, όμως, και άλλα κοινά που τις ενώνουν – ακόμη κι αν εκείνα βρίσκονται περίπου τρεις δεκαετίες πίσω: «Το καλοκαίρι του 1988 ο Λάγιος Ντέταρι μετακόμισε από τον ποταμό Μάιν στο Λιμάνι, για το οποίο τραγούδησε η Μελίνα Μερκούρη, για ένα ποσό-ρεκόρ, ύψους 17 εκατομμυρίων μάρκων εκείνη την εποχή. Ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής είχε μόλις σκοράρει στην Άιντραχτ, χαρίζοντάς της το Κύπελλο. Λίγο αργότερα, τον χειροκρότησαν πάνω από 10.000 οπαδοί του Ολυμπιακού μπροστά στο Δημαρχείο του Πειραιά. Ο αδελφός του προέδρου του συλλόγου, του εκκεντρικού και αργότερα φυγά Γιώργου Κοσκωτά, φέρεται να έδωσε τον Ντέταρι, ο οποίος τελικά έμεινε στον Πειραιά μόνο για δύο χρόνια, μια λευκή επιταγή – μαζί με το αίτημα να συμπληρώσει το ποσό για τον μισθό του ο ίδιος. Σήμερα ο Ολυμπιακός δεν ακολουθεί πια τέτοιου είδους επιχειρηματικές πρακτικές. Ο παντοδύναμος εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού εδώ και 11 χρόνια και έχει δώσει στον σύλλογο μια στέρεη οικονομική βάση. Αλλά και εκείνος έχει να επιδείξει εκκεντρικότητα και απρόβλεπτη συμπεριφορά κατά καιρούς. Όπως με μία από τις πρώτες αποφάσεις του τον Αύγουστο του 2010, όταν απέλυσε τον Γερμανό Έβαλντ Λίνεν ύστερα από μόλις 50 ημέρες ως προπονητή (…).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού εδώ και 11 χρόνια

Μια άλλη αποφασιστική κίνηση του Μαρινάκη ήταν η συμμετοχή του Κριστιάν Καρεμπέ ως στρατηγικού συμβούλου στο εποπτικό συμβούλιο. Ο Γάλλος, που έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής με το equipe tricolore στη χώρα του το 1998, έπαιζε ήδη στον Ολυμπιακό από το 2001 έως το 2004 και διαθέτει ένα εξαιρετικό δίκτυο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, το οποίο οι Πειραιώτες μπορούν να αξιοποιήσουν μέχρι σήμερα (…). Ο Καρεμπέ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ο Ολυμπιακός είναι ικανός να κερδίσει το Europa League».

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης