Συνέντευξη σε αθλητική εφημερίδα παραχώρησε ο στράικερ του Ατρόμητου Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος άφησε αιχμές για την αντιμετώπιση του Ολυμπιακού από τη διαιτησία, και για τον «πολυμετοχικό» Παναθηναϊκό σχετικά με τον τρόπο που έφυγε από αυτόν.

Διαβάστε τα σημαντικότερα αποσπάσματα όσων είπε:

Για όσα ακολούθησαν του ημιτελικού ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στην Τούμπα: «Εκείνο που λέω για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού είναι ότι πρέπει πρώτα να φτιάξουν καλές ομάδες, να είναι ανταγωνιστικές. Κι ναν είσαι καλή ομάδα, δεν φοβάσαι τίποτα. Το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό το 2004 το πήραμε γιατί ήμασταν καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Και το ξέραμε ότι δεν μπορεί να έχουμε κάποιον διαιτητή που να παίζει 50-50».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους Έλληνες διαιτητές: «Φοβούνται. Βλέπω τους διαιτητές και ειδικά στα ματς του Ολυμπιακού υπάρχει φόβος. Το τι θα τους γράψουν μετά, το ένα, το άλλο. Εγώ αυτό εισπράττω. Στα ματς του Ατρομήτου, όταν παίζαμε με τις υπόλοιπες ομάδες, έβλεπα να παίζει ήρεμος 50-50. Φοβούνται να τον αδικήσουν (σ.σ. Τον Ολυμπιακό). Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατός».

Για το πως αισθάνεται ο ίδιος γι’ αυτό:
«Σίγουρα με τρελαίνει. Αλλά προσπαθώ να παίξω μπάλα. Γιατί δεν δέχομται ότι ο διαιτητής μπορεί να με κερδίσει».

Σχετικά με το αν έχουμε κακούς ή φοβισμένους διαιτητές: «Φοβισμένους. Ο Κάκος είναι πολύ καλός διαιτητής. Και στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό δεν φοβάται, σφυρίζει ό,τι βλέπει. Του το έχω πει και του έχω δώσει συγχαρητήρια. Το κακό με τις φοβισμένες διαιτησίες είναι ότι οδηγούν τον αντίπαλο να παίζει πιο σκληρά γιατί έχει ασυλία. Κι αυτό εμένα με τρελαίνει».

Για την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό και ποιοι έφταιξαν: «Ο μόνος που εμπιστευόμουν στον Παναθηναϊκό ήταν ο κ.Βαρδινογιάννης. Είχα ξεκινήσει την προετοιμασία με την ομάδα όταν ήρθε ο κ.Αντωνίου και μου ανακοίνωσε ότι δεν με υπολογίζουν. Στη συνέχεια ο Τεν Κάτε μου είπε ότι θα με βάλει να παίξω γιατί πήγαινα καλά. Τότε όμως ο Αντωνίου μου είπε ότι κάποιοι από τους πολυμετοχικούς δεν με ήθελαν στην ομάδα γιατί θεωρούσαν ότι είχα χάσει επίτηδες το πέναλτι με τον Ολυμπιακό. Του είπα: “πες ποιος το λέει”, αλλά δεν μου απάντησε ποτέ. Μίλησα με τον κ.Βαρδινογιάννη για τη λύση του συμβολαίου μου, γιατί δεν φτάνει που μου πετούσαν λάσπη, ζητούσαν να φέρω και 2-3 εκατ. ευρώ πρόταση ενώ έληγε η μεταγραφική περίοδος. Ο άνθρωπος μου είπε ότι αυτά που γίνονται στον σύλλογο δεν έχουν καμία σχέση με τον ίδιο. Δεν ανακατεύεται»».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όσα γράφτηκαν σχετικά με το χαμένο πέναλτι στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: «Το κλίμα το φτιάχνουν οι απ’ έξω από την ομάδα. Αυτό που με πείραξε είναι ότι λέγανε πως ήταν στημένο το πέναλτι. Λόγω της φιλίας μου με τον Αντώνη. Κι εγώ είδα πρόσφατα μία συνάντηση του Μπεργκ με τον Σαβιόλα στο Ναύπλιο με τις οικογένειές τους. Τι θα πει αυτό;».

Αναφορικά με το γιατί βγήκαν όλα αυτά στη δημοσιότητα: «Όταν έπαιζα στον Ακράτητο, είδα δώσει μία συνέντευξη στο “Φως” και είχα πει ότι μικρός ήμουν Ολυμπιακός γιατί όταν ήρθα στην Ελλάδα έπαιζαν ο Λιτοφτσένκο, ο Προτάσοφ και ο Σάβιτσεφ. Κάποιοι έγραφαν τότε ότι μικρός ήμουν Ολυμπιακός. Τι να σου πω…».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στον Παναθηναϊκό: «Είχα επικοινωνήσει το καλοκαίρι του 2012 με άνθρωποι του Παναθηναϊκού και του είχα πει ότι θέλω να γυρίσω. Μου είπαν ότι θα το συζητούσαν και με τον κ.Φερέιρα και μου απάντησαν ότι είναι δύσκολο και λόγω του κόσμου, γιατί ο προπονητές δεν θέλει Έλληνες παίκτες. Δεν ξεχνάω, αλλά δεν κρατά κακίες. Αν έρθει ο Παναθηναϊκός και με αγκαλιάσει, όπως πιστεύω ότι μου αξίζει, δεν έχω πρόβλημα να γυρίσω κάποια στιγμή».

Σχετικά με τον Ατρόμητο: «Πραγματικά έχω βρει συμπαίκτες, ομάδα, σύστημα. Αυτό που μου ταίριαζε. Η ισορροπία που έχει η ομάδα. Γουστάρω, διασκεδάζω πια το ποδόσφαιρο».

Για το αν υπήρξε φόβος στην ομάδα όταν συνελήφθη ο Γιώργος Σπανός: «Δεν ξέρεις τι θα συμβεί όταν ο πρόεδρος σου έχει προφυλακιστεί. Αλλά γνωρίζουμε ότι ο κ.Σπανός ζει για τον Ατρόμητο. Οπότε εγώ δεν το πίστευα (σ.σ. ότι κινδυνεύει ο Ατρόμητος). Ο ίδιος φρόντισε να μας μεταφέρει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Για τα πλέι οφ: «Μπαίνουμε στα ίσα. Θα βάλω και τον Αστέρα μέσα. Για μένα δεν υπάρχουν φαβορί. Είμαι πάντως κατά των πλέι οφ. Να έχεις πάρει μία θέση μέσα στη χρονιά και στο τέλος να παίζεις έξι ματς σε 17 μέρες. Πρέπει να έχεις δύο ομάδες».

Για πιθανή κλήση του στην Εθνική ενόψει Μουντιάλ: «Μέσα μου περιμένω την κλήση εκείνη την ημέρα. Περιμένω αν θα είμαι κι εγώ. Γιατί μπορεί να είναι η τελευταία μου ευκαιρία για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Σχετικά με αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι αγωνίζεται στον Ατρόμητο κι όχι σε ΠΑΟ ή Ολυμπιακό για την κλήση του στην Εθνική: «Δεν θέλω να πιστεύω ότι παίζει ρόλο αυτό. Ο κ.Σάντος είναι δίκαιος άνθρωπος. Κι αν δεν με επιλέξει θα πει ότι δεν το άξιζα. Πιστεύω ότι ο καθένας παίρνει αυτό που αξίζει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης