Δέκα οκτώ διαιτητές επέλεξε η UEFA για τα παιχνίδια του Euro 2020. Πρόκειται για τους: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία), Τζουνέιτ Τσακίρ(Τουρκία), Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε(Ισπανία), Αντρέας Έκμπεργκ (Σουηδία), Όρελ Γκρίνφιλντ (Ισραήλ), Οβιντίου Αλίν Χατεγκάν (Ρουμανία),Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία), Ιστβάν Κόβατς (Ρουμανία), Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία), Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία), Αντόνιο Μιγκέλ Ματιού Λαόθ (Ισπανία), Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία), Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία), Αρτούρ Μανουέλ Ριμπέιρο Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία), Ντανιέλ Σίεμπερτ (Γερμανία), Άντονι Τέιλορ (Αγγλία), Κλεμέν Τουρπέν (Γαλλία), Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία).

Στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγών από μία συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της UEFA και της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής CONMEBOL, για πρώτη φορά ένας διαιτητής της Νότιας Αμερικής θα ενταχθεί στην ευρωπαϊκή ομάδα διαιτητών και ένας ευρωπαίος θα ταξιδέψει στη Νότια Αμερική για το Copa America.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αργεντινός διαιτητής, Φερνάντο Ραπαλίνι και οι βοηθοί του θα ενταχθούν στους επιλεγμένους Ευρωπαίους διαιτητές για το EURO 2020, ενώ μια ισπανική ομάδα διαιτητών με επικεφαλής τον Χεσούς Χιλ Μανθάνο θα είναι μέρος των επιλεγμένων διαιτητών CONMEBOL για το Copa América, που θα φιλοξενηθεί τελικά στη Βραζιλία και όχι όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί σε Αργεντινή και Κολομβία.

Επίσης, για πρώτη φορά, επιλέχθηκε γυναίκα διαιτητής για Euro ανδρών. Η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ, η οποία έχει διαιτητεύσει αρκετούς αγώνες ανδρικών συλλόγων και εθνικών ομάδων της UEFA αυτή τη σεζόν, έχει επιλεγεί και θα ενεργεί ως τέταρτη σε αγώνες μαζί με άλλους συναδέλφους της.

Κάθε ομάδα διαιτητών θα αποτελείται από έναν διαιτητή, δύο βοηθούς διαιτητές, έναν τέταρτο, έναν αναπληρωματικό βοηθό διαιτητή, και μια ομάδα τεσσάρων διαιτητών για το VAR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης