Μία συζήτηση με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουγκεϊτ, κατά τη διάρκεια της πρώτης παρουσίας του στο καμπ της εθνικής ομάδας τον περασμένο χρόνο βοήθησε τον Τζακ Γκρίλις να «μπει» για τα καλά στο δυναμικό των «τριών λιονταριών» και να εξασφαλίσει μία θέση στο επερχόμενο Euro 2020, όπως τόνισε ο διεθνής μέσος την Τετάρτη (09/06).

Ο Γκρίλις, που εκπροσώπησε την Ιρλανδία στις μικρότερες ηλικιακά εθνικές ομάδες, επέλεξε την αγγλική υπηκοότητα το 2015 κι έναν χρόνο μετά έκανε το ντεμπούτο του με την U21. Παρ΄ όλα αυτά, ο 25χρονος δημιουργικός χαφ της Άστον Βίλα δεν έπαιξε στη «μεγάλη» Εθνική, μέχρι την πρώτη κλήση απ’ τον Σαουθγκέιτ τον περασμένο Σεπτέμβριο, καταγράφοντας έκτοτε 7 συμμετοχές με το εθνόσημο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ο προπονητής της Αγγλίας, οπότε είναι σίγουρα ένας εξαιρετικός τεχνικός. Βοήθησε αφάνταστα το παιχνίδι μου. Στο ξεκίνημα της σεζόν τον ρώτησα: “Τι θα πρέπει να βελτιώσω;”. Μου έδωσε ορισμένες πολύ σημαντικές συμβουλές για να βελτιωθώ και να εξασφαλίσω τη θέση μου στην ομάδα και όλο αυτό δούλεψε πολύ καλά» τόνισε αρχικά ο Γκρίλις και πρόσθεσε:

«Όλο αυτό είναι κάτι που ήθελα σε όλη μου τη ζωή. Ο Νο1 στόχος μου ήταν να μπορέσω να φτάσω και να παραμείνω στην εθνική ομάδα. Πραγματοποίησα το ντεμπούτο μου τον Σεπτέμβριο και το να βρίσκομαι και σήμερα εδώ είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Σκοπεύω να ζήσω την κάθε στιγμή».

Ο ίδιος πάντως θα έχει πολύ έντονο ανταγωνισμό για μία θέση στην ενδεκάδα της Αγγλίας: «Αν δεις και μόνο τους παίκτες που παίζουν στη θέση μου… Οι περισσότεροι από αυτούς μόλις επέστρεψαν από τη συμμετοχή τους στον τελικό του Champions League και του Europa League, ενώ εγώ προέρχομαι κι από τραυματισμό. Θα είναι πάντως μία τρομερή εμπειρία…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης