Ο Βαγγέλης Γραμμένος παραχώρησε συνέντευξη στη «Η Δίκη στο OPEN» και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν την ομοσπονδία. Τόνισε ότι η συνεργασία του με τον Λευτέρη Αυγενάκη δεν είναι καλή, καθώς θεωρεί ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κώστα Μανωλά, που δεν καλούνται στην Εθνική.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε αρχικά στην εκπομπή «Η Δίκη στο OPEN» για το θέμα των κλήσεων των Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Κώστα Μανωλά: «Το έχει χειριστεί ο Φαν’τ Σιπ. Έχει κάνει τις προσεγγίσεις του. Η φράση του ήταν στην αρχή “δεν έχετε αποκλειστεί από την Εθνική”. Δεν έχει κλείσει η πόρτα της Εθνικής για τον Σωκράτη και τον Μανωλά. Εμείς ως διοίκηση δεν εμπλεκόμαστε πουθενά και δεν έχουμε εμπλακεί στο θέμα αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την παρουσία του Τζον Φαν’τ Σιπ στην Εθνική, είπε: «Είμαι ικανοποιημένος από τον Φαν’τ Σιπ. H Εθνική παίζει πλέον ποδόσφαιρο δημιουργικό. Δημιουργεί φάσεις και ευκαιρίες. Να δείχνει η Εθνική μία προσπάθεια και κανόνες. Ο Φαν’τ Σιπ είναι παιδί του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ. Ο Φαν’τ Σιπ είναι πιο φτηνός από άλλους προπονητές που είχαμε. Εκ του αποτελέσματος θα κριθούν πολλά. Τον πιστεύω».

Αναφορικά με το VAR σημείωσε: «Θα σας εξομολογηθώ μία συνάντηση με τον κ. Περέιρα. Είχε έρθει στο γραφείο μου στην 3η αγωνιστική. Το έχω ακόμα στην ατζέντα μου και στις σημειώσεις μου. Διαπίστωσε 18 καίρια λάθη σε 3 αγωνιστικές, όπως είχαν προκύψει από το VAR. Λάθη που αλλοίωναν αποτελέσματα. Το VAR είναι η πιο μεγάλη κατάκτηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ναι, λάθη γίνονται, αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα. Δεν πρέπει να μείνει η χώρα με την καθοδήγηση ξένων αρχιδιαιτητών».

Για την ΚΕΔ ανέφερε: «Γίνεται σοβαρή δουλειά. Καλή δουλειά και από τον κ. Κλάτενμπεργκ και καλή δουλειά είχε γίνει και από τον κ. Περέιρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση εάν είναι ευχαριστημένος με τη συνεργασία του με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, απάντησε: «Όχι, διότι ο κ. Αυγενάκης παρεμβαίνει με τρόπο άκομψο και ωμό στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Το έχω πει και στον ίδιο».

Για τον Θοδωρή Ζαγοράκη και το εάν υπήρχε κώλυμα με την υποψηφιότητά του στις εκλογές της ΕΠΟ: «Κατά την άποψή μου δεν υπήρχε κώλυμα. Η άποψή μου είναι ότι δεν θα προσφύγει κάποιος».

Σχετικά με τον κ. Νίκα και την εκτίμησή του για τις εκλογές: «Εξαρτάται από τον κ. Νίκα. Τιμώ και σέβομαι και τον κ. Νίκα. Εκτιμώ πως η εκλογή του Ζαγοράκη θα είναι δεδομένη. Είναι δεδομένη. Ναι είχαμε μία συνάντηση. Δεν ήταν κρυφή. Γνωρίζω τον Θοδωρή και ξέρω ποιος είναι. Θεωρώ ότι θα πετύχει. Του είπα να έχει ένα στομάχι με ελαστικότητα. Δεν θα ανεχθεί παρεμβάσεις ο Θοδωρής. Δεν θα δεχθεί πιέσεις. Απλά δεν θα έχει χρόνο».

Για την περίπτωση διεξαγωγής τελικού Κυπέλλου στο εξωτερικό ανέφερε: «Το είχαμε σκεφτεί. Είχαμε σκεφτεί και το Κατάρ κάποια στιγμή για τελικό. Αλήθεια είναι πως δεν τα πολυκαταφέραμε με τους τελικούς».

Όσο για το οικονομικό σκάνδαλο στην ΕΠΟ, είπε: «Ναι τα πλήρωσε η ΕΠΟ αυτά. Η Επιτροπή Δεοντολογίας απεφάνθη. Έχουν ασκηθεί εφέσεις από τους εμπλεκόμένους και θα σεβαστώ το τεκμήριο της αθωότητας. Η πρόσφατη απόφαση δικαιώνει τη θέση της ΕΠΟ. Δεν νομίζω ότι έχει τελεσιδικήσει. Είναι μια ανωμαλία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης