Στην αποκάλυψη ότι ο Δημήτρης Σιόβας έχει τεθεί εκτός Εθνικής ομάδας, μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά το τέλος του αγώνα με το Κόσοβο, προχώρησε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Τζον Φαν’τ Σιπ στην εκπομπή «Open Sport», όπου και φιλοξενήθηκε.

Yπενθυμίζεται ότι ο διεθνής στόπερ της Ουέσκα είχε δηλώσει ότι θα έπρεπε να καλούνται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και άλλοι έμπειροι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν βρίσκονται στις κλήσεις του Ολλανδού τεχνικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικά ο Φαν’τ Σιπ επισήμανε στην αθλητική εκπομπή του OPEN: «Πρώτα απ’ όλα θεωρώ πως οι παίκτες δεν πρέπει να μιλούν για τις αποφάσεις των προπονητών. Ο Σιόβας έκανε ένα τεράστιο λάθος με τις δηλώσεις του, καθώς έβλαψε τη διαδικασία.

Αν θέλει να γίνει προπονητής ας σταματήσει το ποδόσφαιρο και ας γίνει προπονητής. Του μίλησα και του το ξεκαθάρισα μετά το παιχνίδι πως μετά το σχόλιο του αυτό είναι εκτός ομάδας. Είμαι δημοκρατικός άνθρωπος, είμαι ανοιχτός στους παίκτες αν θέλουν να μιλήσουν σε μένα και τους συνεργάτες μου. Όχι στον Τύπο όμως.

Έβλαψε τη διαδικασία της ομάδας, δεν ξέρω αν το έκανε επίτηδες ή όχι αλλά δεν επιτρέπω τέτοια σχόλια. Δεν σεβάστηκε την ομάδα, έκανε λάθος με αυτό», επεσήμανε ο Ολλανδός τεχνικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο στόπερ της Ουέσκα μετά από εκείνο το παιχνίδι είχε δηλώσει ότι «χρειαζόμαστε τη ποιότητα και τη προσωπικότητα των έμπειρων διεθνών».

Μετά από ερώτηση που δέχθηκε για το αν αναφέρεται στους  Παπασταθόπουλο και Μανωλά που είναι εκτός Εθνικής, είχε τονίσει: «Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα, ξέρουμε ποιοι είναι οι καλύτεροι. Κι αυτοί άργησαν να ξεκινήσουν προετοιμασία, μην νομίζετε ότι δεν είναι εδώ, γιατί δεν τους θέλει ο προπονητής.

Να έρθουν να βοηθήσουν τα νέα παιδιά. Κι εγώ αυτό κάνω, είτε παίζω, είτε δεν παίζω. Κι εγώ όταν ήρθα στην Εθνική πιτσιρικάς το 2014 στην Βραζιλία, με είχαν αγκαλιάσει οι έμπειροι. Αυτό κάνω κι εγώ τώρα.

Οι άλλοι έμπειροι παίκτες θα δώσουν και μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες, και η ομοσπονδία ξέρει τι πρέπει να κάνει. Τι να πω για τον Μανωλά; Αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Αν θέλει να έρθει να παίξει ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Για μένα μακάρι να έρθει, πρέπει να είναι εδώ πέρα. Ο Σβάρνας έπαιξε καλά. Και εγώ με τον Σβάρνα δεν είχαμε καλή χημεία. Να πω πως ήταν και η άλλη δυνατή ομάδα. Σε μια δυσκολότερη ομάδα θα υπάρχουν προβλήματα. Όταν έχεις έναν καλό παίκτη είναι καλύτερο. Και ο Σβάρνας που έχει μέλλον η οποιοσδήποτε πιτσιρικάς αν έχει δίπλα του τον Μανωλά θα είναι καλύτερα για τον ίδιο».

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μία ημέρα μετά τις τοποθετήσεις του είχε κάνει διευκρινιστική δήλωση μέσω Instagram, αναφέροντας: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησα να κάνω παρέμβαση στο έργο του προπονητή, ούτε υποδείξεις για το ποιος πρέπει και ποιος δεν πρέπει να είναι στις τάξεις της Εθνικής ομάδας.

Εξέφρασα μόνο την άποψη μου, αναφορικά με το “πάντρεμα” νέων και έμπειρων παικτών που έχουν παραστάσεις από τα μεγάλα πρωτάθλημα της Ευρώπης, αλλά και τις μεγάλες διοργανώσεις. Στόχος όλων μας είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επαναφέρουμε το αντιπροσωπευτικο συγκρότημα στην ελίτ της Ευρώπης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης