Tον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, Τζόνι Φαν’τ Σιπ παρουσίασε τη Δευτέρα η ΕΠΟ, με τον Ολλανδό προπονητή να επισημαίνει ότι πρώτος στόχος του είναι να δώσει κίνητρο στους διεθνείς μας και να κάνει τη «γαλανόλευκη» και πάλι ομάδα.

Παράλληλα αναφορικά με το αν πιστεύει ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να κατακτήσει τη δεύτερη θέση του ομίλου του και να προκριθεί στα τελικά του EURO 2020, απάντησε ότι «αν δεν το πίστευα δεν θα βρισκόμουν εδώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πάνελ ήταν ακόμη, ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης, ο αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών, Τάκης Φύσσας όπως επίσης και οι συνεργάτες του Ολλανδού, Ρόμπ Βίτσκε και Μιχάλης Βαλκάνης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ολλανδός:

Για τη φιλοσοφία και τα πλάνα του: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και την ομοσπονδία. Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκίνησα να δουλεύω με τους κ.κ Φύσσα και Κωνσταντινίδη, ώστε να κάνουμε αυτή τη νέα αρχή. Δεν έχουμε χρόνο και θέλουμε να φτιάξουμε μια πραγματική ομάδα. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τακτικές, πρέπει να αναλύσουμε τα τελευταία παιχνίδια, να βρούμε τα θετικά και τα αρνητικά μας και να κάνουμε την Ελλάδα να παίζει ως ομάδα. Φυσικά έχουμε συγκεκριμένες ιδέες, βασιζόμαστε στο 4-3-3 και θέλουμε ενέργεια στο παιχνίδι. Αυτό θα αλλάξει, χρειαζόμαστε περισσότερο πάθος και παίκτες που θα παλεύουν ο ένας για τον άλλον, καθώς και για τη νίκη. Αυτό είναι το πιο βασικό αυτή τη στιγμή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν αποτελεί η Εθνική τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του: «Φυσικά, είναι μεγάλη τιμή κι ευκαιρία να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια. Είδαμε τι έγινε το 2004, δεν έχουμε αντίστοιχες βλέψεις τώρα, όμως έχουμε δει τι μπορεί να κάνει μια ομάδα με καλά χαρακτηριστικά. Έχετε το DNA της μαχητικότητας και της πίστης και η Ελλάδα μπορεί να δυσκολέψει κάθε αντίπαλο, παίζοντας ένα συγκεκριμένο ποδόσφαιρο, όχι γερμανικό ή ολλανδικό, αλλά ελληνικό. Η τεχνική κατάρτιση και η μαχητικότητα των Ελλήνων μπορούν να διαμορφώσουν έναν σωστό και όμορφο τρόπο παιχνιδιού, που θα φέρει θετικά αποτελέσματα».

Για το αν υπάρχουν περιθώρια πρόκρισης: «Αν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εδώ. Είμαστε σε δύσκολη θέση, όμως δεν έχουμε αποκλειστεί. Το επόμενο παιχνίδι, κόντρα στη Φινλανδία, είναι το πιο σημαντικό. Πιστεύουμε ακόμα πως μπορούμε να προκριθούμε και στο τέλος θα δούμε. Αυτή τη στιγμή πάντως είμαστε στην αρχή της προσπάθειας επομένως θα δούμε πως αυτή θα εξελιχθεί».

Για τα συμπεράσματά του ως τώρα για τους παίκτες: «Η πρώτη μου εμπειρία ως νεαρός ήταν να δω τον Άγιαξ κόντρα στον Παναθηναϊκό στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Τώρα βλέπουμε τον Ολυμπιακό να διακρίνεται στην Ευρώπη. Μια ομάδα που κατακτά το EURO 2004 έχει ταλέντο. Μπορούμε να έχουμε επιτυχίες, κάθε φορά σε άλλο επίπεδο. Οι παίκτες πάντως είναι περήφανοι που παίζουν στην Εθνική ομάδα κι αυτό πρέπει να είναι ο στόχος μας. Τα αποτελέσματα θα ακολουθήσουν αυτή τη νοοτροπία».

Για το που θα επικεντρωθεί η δουλειά του στην αρχή: «Ξεκάθαρα επικεντρωνόμαστε στη Φινλανδία. Δουλεύουμε όμως και θέλουμε παράλληλα να βλέπουμε τι κάνει η U15, η U17. Πρώτα όμως έρχονται τα προκριματικά και στη συνέχεια θα δούμε το πρότζεκτ. Η ιδέα είναι αυτή της ανάπτυξης των μικρότερων ομάδων, εκεί κοιτάζουμε μακροπρόθεσμα».

Για τις κλήσεις των Βρουσάι και Παυλίδη και τις επαφές του Σκίμπε με Έλληνες δεύτερης γενιάς που θα μπορούσαν να παίξουν στην Εθνική: «Ξέρουμε τους παίκτες που τα πάνε καλά και θα μπορούσαν να μας ενισχύσουν. Τώρα όμως επικεντρωνόμαστε σε όσους είναι διαθέσιμοι. Οι δυο που αναφέρατε τα πηγαίνουν εξαιρετικά εδώ και έναν χρόνο με τις ομάδες τους, μας δίνουν ενέργεια και θέλουμε να κοιτάζουμε σε τέτοιους παίκτες, που θέλουν να εξελιχθούν, όπως ο Λημνιός».

Για το που αποδίδει την ως τώρα εικόνα και όσα πρέπει να αλλάξουν: «Δεν μπορώ να κρίνω όσα έγιναν στην ομάδα ως τώρα, μπορώ να κρίνω όσα βλέπω τώρα. Καταλαβαίνω ότι πρέπει και μπορούμε να βελτιωθούμε, έχουμε μόλις τρεις μέρες, όμως ξέρουμε τι ζητάμε και θα βοηθήσουμε την ομάδα να καταλάβει ακριβώς όσα θέλουμε να κάνει. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε πολλά πράγματα, γιατί δεν έχουμε χρόνο. Έχουμε δει όμως αρκετά ώστε να καθοδηγήσουμε την ομάδα στα επόμενα παιχνίδια».

Για όσα θα προσπαθήσει να μεταδώσει στους παίκτες του: «Θα δώσουμε οδηγίες με βάση τα συμπεράσματά μας και δεν είναι δύσκολο να οργανώσουμε έτσι τη δομή της ομάδας. Για να πετύχουμε ένα θαύμα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, πρέπει να παλέψουμε, να αναλύσουμε όσα κάνουμε, να επικοινωνούμε και εκτός γηπέδου και να χτίζουμε πάνω σε όσα κάνουμε».

Για το αν υπολογίζει τον Μήτρογλου που δεν κάλεσε: «Κάθε παίκτης που έχει χρόνο συμμετοχής, θα βρίσκεται στα υπ’όψιν μας. Ο Μήτρογλου πέτυχε πράγματι γκολ, ωστόσο χρειάζεται χρόνο. Ξέρουμε την ποιότητά του, μιλήσαμε μαζί του κι εφόσον συνεχίσει έτσι, θα μπορέσει να επανέλθει. Από κει κι έπειτα, οι παίκτες χρειάζονται πειθαρχία, ώστε να αμύνονται και να επιτίθενται μαζί. Μιλάμε με τους παίκτες και θα τους το ζητήσουμε συγκεκριμένα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης