Μπορεί ο βρετανικός εμφύλιος ανάμεσα σε Αγγλία και Σκωτία να συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα στο πρόγραμμα της Παρασκευής (18/6) για τη 2η αγωνιστική του Δ’ Ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ωστόσο η Κροατία είναι αυτή που δίνει «τελικό» κόντρα στην Τσεχία. Στον Ε’ Όμιλο, Σουηδία και Σλοβακία μπορούν με νίκη να «κλειδώσουν» την πρόκριση.

Για αλλαγές στην ενδεκάδα, σε πρόσωπα και σύστημα έκανε λόγο ο Ζλάτκο Ντάλιτς, παραμονές του αγώνα της Κροατίας με την Τσεχία. Η ήττα 1-0 από την Αγγλία έφερε σε δύσκολη θέση τους φιναλίστ του Μουντιάλ 2018, που, τουλάχιστον, είναι αήττητοι στα τρία τελευταία ματς κόντρα στην Τσεχία (μια νίκη, δυο ισοπαλίες). Η ισοπαλία μπορεί να βολεύει την ομάδα του Γιάροσλαβ Σίλχαβι, μετά τη νίκη επί της Σκοτίας στην πρεμιέρα (2-0), ωστόσο ο προπονητής των Τσέχων ξεκαθάρισε πως στόχος είναι πάντα η νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για «ιστορική αναμέτρηση» έκαναν λόγο οι Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και Στιβ Κλαρκ, προπονητές της Αγγλίας και της Σκωτίας, αντίστοιχα. Στο Euro 1996 μια στιγμή μαγείας του Πολ Γκασκόιν είχε δώσει τη νίκη στα «τρία λιοντάρια», τα οποία ξεκινούν και πάλι από τη θέση του φαβορί, έχοντας μάλιστα κερδίσει στην πρεμιέρα τους Κροάτες. Για τους Σκοτσέζους το θετικό αποτέλεσμα αποτελεί μονόδρομο, αν θέλουν να διεκδικήσουν στο φινάλε την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης.

Για τον Ε’ Όμιλο, Σουηδία και Σλοβακία κοντράρονται στην Αγία Πετρούπολη προερχόμενες από θετικά αποτελέσματα. Οι Σκανδιναβοί κράτησαν στη «λευκή» ισοπαλία την Ισπανία στη Σεβίλλη, με τον Ρόμπιν Όλσεν να «κατεβάζει ρολά», αλλά και τους Αλεξάντερ Ισάκ, Μάρκους Μπεργκ να σπαταλούν σημαντικές ευκαιρίες. Από την άλλη, οι Σλοβάκοι εξέπληξαν κόντρα στην Πολωνία (2-1) και με νίκη «σφραγίζουν» το εισιτήριο για τους «16» του Euro.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 18 Ιουνίου για τον Δ’ και Ε’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δ’ Όμιλος

19:00 ΑΝΤ1 Χάμπντεν Παρκ (Γλασκώβη), Κροατία – Τσεχία 

Διαιτητής: Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία)

Πιθανές Συνθέσεις

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Γκβαρντιόλ, Μόντριτς, Κόβασιτς, Ρέμπιτς, Βλάσιτς, Πέρισιτς, Πέτκοβιτς. 

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Τσουφάλ, Τσέλουστκα, Κάλας, Μπόριλ, Κραλ, Σούτσεκ, Μάζοπουστ, Ντάριντα, Γιάνκτο, Σικ.

22:00 ΑΝΤ1 Γουέμπλεϊ (Λονδίνο), Αγγλία – Σκωτία 

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαχόι (Ισπανία)

Πιθανές Συνθέσεις

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Σο, Φίλιπς, Ράις, Μάουντ, Στέρλινγκ, Κέιν, Γκρίλις. 

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Μάρσαλ, Χέντρι, Χάνλεϊ, Τίρνεϊ, Φόρεστ, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκιν, ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον, Άρμστρονγκ, Άνταμς.

Ε’ Όμιλος

16:00 ΑΝΤ1 Στάδιο Αγίας Πετρούπολης, Σουηδία  – Σλοβακία

Διαιτητής: Ντάνιελ Σίμπερτ (Γερμανία)

Πιθανές Συνθέσεις 

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Σ. Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ, Ισάκ, Μπεργκ. 

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χρομάντα, Χαράσλιν, Χάμσικ, Μακ, Ντούντα.

Οι βαθμολογίες

4ος όμιλος

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Γκολ
Τσεχία 1 3 2-0
Αγγλία 1 3 1-0
Κροατία 1 0 0-1
Σκωτία 1 0 0-2

 

5ος όμιλος

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Γκολ
Σλοβακία 1 3 2-1
Σουηδία 1 1 0-0
Ισπανία 1 1 0-0
Πολωνία 1 0 1-2

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης