Η UEFA ελπίζει ότι οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την άρση των περιορισμών-καραντίνας για τους φιλάθλους από το εξωτερικό θα αλλάξουν, επιτρέποντάς τους να παρακολουθήσουν τους ημιτελικούς και τον τελικό του Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς στην Αγγλία, οι φίλαθλοι που ταξιδεύουν από χώρες που περιλαμβάνονται στην «πορτοκαλί λίστα» της κυβέρνησης πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 10 ημέρες κατά την άφιξή τους στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τις τρεις βρετανικές ομάδες – Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία – όλες οι άλλες χώρες περιλαμβάνονται στην πορτοκαλί λίστα, εκτός από την Τουρκία που βρίσκεται στην αυστηρότερη κόκκινη λίστα.

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για τα νοκ-άουτ, ειδικά για τον ημιτελικό και τον τελικό. Το προφανές ερώτημα είναι επίσης να έχουμε θεατές από το εξωτερικό» δήλωσε ο υπεύθυνος της UEFA για το τουρνουά, Μάρτιν Κάλεν.

«Κάθε μέρα συζητάμε με τις τοπικές αρχές, αλλά ελπίζουμε να καταλήξουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα μαζί με την αγγλική κυβέρνηση. Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να το πούμε, αλλά έχουμε δει κάποια σημάδια ότι θα μπορούσε να υπάρχει πιθανότητα. Αλλά είναι πολύ νωρίς για να δώσουμε μια σαφή απάντηση, έχουμε ακόμη και αρκετό χρόνο» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συμφώνησε να αυξήσει τη χωρητικότητα στο Γουέμπλεϊ στο 50% για τη νοκ-άουτ φάση, όπερ σημαίνει 40.000 θεατές και όχι το όριο των 22.500 που υπάρχει στους ομίλους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης