ΕΠΟ: Συγχαρητήριες επιστολές Ινφαντίνο και Τσέφεριν στον Ζαγοράκη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 14:59
ΕΠΟ: Συγχαρητήριες επιστολές Ινφαντίνο και Τσέφεριν στον Ζαγοράκη

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο και ο ομόλογός του της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν απέστειλαν επιστολές στον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη, με τις οποίες τον συγχαίρουν για την εκλογή του και του εύχονται καλή επιτυχία στο έργο του.

Αναλυτικά οι επιστολές των δύο παραγόντων:

Επιστολή Τζιάνι Ινφαντίνο

Αγαπητέ πρόεδρε, Αγαπητέ Θόδωρε,

Με την ευκαιρία της εκλογής σου στην προεδρεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στις εκλογές της 27ης Μαρτίου 2021, θέλω να σου εκφράσω τα συγχαρητήριά μου και τις καλύτερες ευχές μου.

Η γνώση και η ηγετική σου ικανότητα, το πάθος και η εμπειρία σου, θα έχουν αναμφίβολα σημαντική επιρροή στην ανάπτυξη του όμορφου αθλήματός μας στην Ελλάδα.

Πεπεισμένος για τη δυναμική του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, μπορείς να υπολογίσεις στην προσωπική μου υποστήριξη και τη βοήθεια της FIFA στην προσπάθεια για επίτευξη αυτού του στόχου. Οι πόρτες της FIFA είναι πάντα ανοιχτές, όποτε θελήσεις να συζητήσεις μαζί μας για το ποδόσφαιρο, την ανάπτυξή του και την προώθηση των αξιών του.

Εύχομαι σε σένα και το επιτελείο σου καλή επιτυχία στις προκλήσεις που έχετε μπροστά σας, ώστε να δημιουργήσετε και να παρουσιάσετε μια κληρονομιά με διάρκεια για το μέλλον του ποδοσφαίρου στη χώρα σας.

Ανυπομονώντας να συναντηθούμε σύντομα, στέλνω, αγαπητέ πρόεδρε, τις καλύτερες ευχές μου για υγεία σε σένα, στην οικογένειά σου, στους φίλους και στους αγαπημένους σου.

Τζιάνι Ινφαντίνο

Πρόεδρος FIFA

Επιστολή Αλεξάντερ Τσέφεριν

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

Με χαρά σας συγχαίρω για την εκλογή σας ως Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα παθιασμένη για το ποδόσφαιρο και η Ε.Π.Ο. είναι από τις πρώτες ομοσπονδίες που προσχώρησαν στην UEFA κατά την ίδρυση της, το 1954. Είναι μια χώρα που έχει μεγάλη ιστορία και παρουσία στο ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένου ότι οι κορυφαίες ομάδες της είναι τακτικοί διεκδικητές στις συλλογικές διοργανώσεις της UEFA. Έχει επίσης να επιδείξει ένα κορυφαίο επίτευγμα που θα θυμάστε πάρα πολύ καλά, όταν σήκωσε το τρόπαιο του UEFA EURO το 2004. Στιγμές σαν αυτές θα μείνουν μαζί σας για πάντα.

Εύχομαι ό, τι καλύτερο για την προεδρική θητεία που έχετε μπροστά σας. Θόδωρε, έχετε ήδη τις σημαντικές ηγετικές ικανότητες που χρειάζονται για να επανενώσετε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ως πρώην παίκτης και αρχηγός της νίκης της Εθνική σας Ομάδας το 2004, αντιλαμβάνεστε τη δυναμική του ποδοσφαίρου και τί αυτό μπορεί να φέρει στην κουλτούρα μιας κοινότητας.

Όπως γνωρίζετε, η UEFA έχει εργαστεί σκληρά μαζί με την Ε.Π.Ο. τα τελευταία χρόνια για να βοηθήσει και να στηρίξει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια μιας ταραχώδους εποχής. Το καλό που πρέπει να γνωρίζετε για αυτή την αναταραχή, είναι πως πρόκειται για κάτι προσωρινό και μπορείτε να έχετε σταθερή εμπιστοσύνη στο μέλλον. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο στη χώρα σας μπορεί τώρα να ενωθεί και να ανθίσει.

Η UEFA παραμένει στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε και ανυπομονώ να σας γνωρίσω.

Με εκτίμηση,

Αλεξάντερ Τσέφεριν

Πρόεδρος UEFA

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 15:33