Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ εκτός από την αλλαγή στον κανονισμό αδειοδότησης με τη μείωση της ποινής από -6 σε -3 για όσες ομάδες δεν αδειοδοτηθούν, προχώρησε και σε ένα δεύτερο μέτρο για τις «ελληνικές» άδειες των συλλόγων της Super League. Έδωσε έξτρα παράταση, ενός ακόμη μήνα (ήτοι από 30/04 σε 31/05) προς τις ομάδες για να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους και να αποδείξουν πως δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς παίκτες, προπονητές, ομάδες ή το δημόσιο (Εφορία, ΕΦΚΑ).

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η UEFA είχε δώσει μία πρώτη παράταση ενός μήνα, από 31 Μαρτίου σε 30 Απριλίου στις ομοσπονδίες για να συλλέξουν τα στοιχεία των φακέλων και για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου (και θα χρειαστούν εκτός από την εγχώρια άδεια και το UEFA Licensing), αλλά και για τις εγχώριες άδειες των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην επόμενη Super League της σεζόν 2020/21.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τηλεδιάσκεψη έδωσε το «παρών» και ο διευθυντής της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ομοσπονδίας κ. Δημητρίου, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως θα έπρεπε να ισχύσει μία από τις δύο αλλαγές:

α) Είτε να έμενε η 30η Απριλίου ως προθεσμία υποβολής των φακέλων στα αρχικά πρότυπα που έθεσε η UΕFΑ, αλλά να μειωνόταν η ποινή στο -3.

β)είτε να δινόταν παράταση ενός μήνα, αλλά να έμεινε η ποινή στο παλιό καθεστώς (-6).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θεωρώ πως είναι σωστό για την όλη διαδικασία, να ισχύσουν και τα δύο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρίου στην τηλεδιάσκεψη, ωστόσο τα μέλη της Εκτελεστικής αποφάσισαν να «περάσουν» και τις δύο αλλαγές σε μία ψηφοφορία…

Για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου, η προθεσμία ολοκλήρωσης των δικαιολογητικών παραμένει (αυστηρά) ίδια κι ολοκληρώνεται την Πέμπτη 30 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης